Askeri yetkililer darbenin arkasında Amerika olduğu iddialarını reddetti

Darbe girişiminin ardından Amerika'dan üstü üste açıklamalar geldi. Yapılan her açıklamada darbenin arkasında Amerika olduğuna dair iddialar reddedildi. Son olarak ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, FETÖ'cü darbe girişiminin arkasında Amerika'nın olduğu iddialarını reddetti.

Askeri yetkililer darbenin arkasında Amerika olduğu iddialarını reddetti

15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin arkasında Amerika'nın olduğu iddiaları Washington’da Amerika Savunma Bakanı Ashton Carter ve Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’ın 26 Temmuz'da düzenlediği basın toplantısında gündeme geldi.

Hürriyet'ten Tolga Tanış'ın haberine göre Dunford, FETÖ'cü darbe girişiminin arkasında Amerika'nın olduğu iddialarını reddetti.

Dunford, açıklamasında geçen hafta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın kendisini iki kere aradığını belirtti. Dunford, Akar'ın Türkiye’nin hem IŞİD karşıtı koalisyona hem de daha geniş çaplı bir işbirliğine olan taahhütlerine bağlı olduğu mesajı verdiğini söyledi.

IŞİD'le mücadele konusuna değinen Dunford, Türkiye merkezli yönetilen operasyonların normale döndüğünü söyleyerek darbe girişiminin etkisini en aza indirmek için çalışacaklarını belirtti.

ulusalkanal.com.tr