Fethullah Gülen'den açıklama

Fethullah Gülen, Pensilvanya'dan hakkındaki kırmızı bülten iddialarına yanıt verdi, "Kırmızı bülten falan, başım gözüm üstüne" dedi. Soruşturmada 32 numaları şüphelinin Gülen olduğunu gösteren bir belge ortaya çıktı.

Fethullah Gülen'den açıklama

Fethullah Gülen, hakkında kırmızı bülten çıkarılacağı haberleriyle ilgili konuştu. Gülen, "Kırmızı bülten falan tuttururlarsa, ederlerse şayet başım gözüm üstüne" dedi.

Gözlatına alınanların yerinde olmak istediğini de belirtten Gülen, "Kendimi katarsam fahirlenme olur ama çoğunuz gibi ben de o arkadaşların yerinde olmak isterdim. Zannediyorum şimdi Ekrem Bey’in yerinde, Hidayet Bey’in yerinde ve onların arkadaşlarının yerlerinde olmayı arzu eden çok insan vardır." dedi.

Günlerdir konuşulan "soruşturmanın 32 numaralı şüphelisi Fethullah Gülen" iddiasıyla ilgili de önemli bir gelişme yaşandı. Akşam Gazetesi'nin yayınladığı belgede, Gülen'in adı şüpheliler arasında geçiyor. Amerika'daki adresi de dosyada bulunuyor. Gülen yurtdışında olduğu için hakkında yakalama kararı çıkarılmadığı da belirtiliyor.

Soruşturmada gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan sinemacıların verdiği ifadenin ayrıntıları da ortaya çıktı. "Karanlık Kurul" senaristleri, Tahşiye grubuyla ilgili senayoyu kendilerinin yazmadığını, o bölümlerin yazılı olarak geldiğini söyledi. Savcı Hasan Yılmaz, ifadelerin üzerine 12 senaristi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Tahşiyeciler senaryosuyla ilgili Fethullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Genel Müdürü Hidayet Karaca arasındaki konuşmanın tapeleri de ortaya çıktı.

Hidayet Karaca: Bu Şefkat Tepe'de bu sezon önümüzdeki bölümlerde bir Karanlık Kurul yapalım mı efendim? Fethullah Gülen: İyi olur bence, sebepsiz böyle bir şey değil, endişe edeceğim o şeyi aksettireceği mahiyette yakın uzak herkesin teleffuz ettiği. Hidayet Karaca: Baş üstüne efendim. Allah nasip ederse yarın yeni bölüm var, bir sonraki bölümden itibaren.

fethullah gülen cemaat operasyon f-tipi kumpas paralel yapı 32 numara