HDP'den Demirtaş'ın o sözlerine jet düzeltme

Financial Times gazetesi, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Ağrı'daki intihar saldırısı dahil PKK'nın eylemlerini 'kirli' olarak nitelendirdiğini yazdı. Habere HDP'den jet hızıyla düzeltme geldi. Demirtaş ise ani bir kararla tüm programlarını iptal edip Brüksel'e gitti.

HDP'den Demirtaş'ın o sözlerine jet düzeltme

İngiliz Financal Tımes gazetesi, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile yaptığı röportajı "PKK'nın misilleme taktikleri kirli eylemler" başlığı ile duyurdu.

Gazete Demirtaş'ın Ağrı'daki intihar saldırısı dahil PKK'nın eylemlerini 'kirli' olarak nitelendirdiğini yazdı.

Habere HDP Genel Merkezi'nden düzeltme geldi. Partinin resmi twitter hesabından yapılan açıklamada Demirtaş'ın ifadelerinin yanlış anlaşıldığı beliirtildi.

Açıklamada Demirtaş'ın kirli ifadelerini, PKK'nın üstlendiği, Ceylanpınar'da 2 polisin evinde uyurken şehit olduğu saldırı için söylediği kaydedildi.

Tartışmanın odağındaki Demirtaş ise ani bir kararla programlarını iptal ederek Brüksel'e gitti.

Demirtaş, Figen Yüksekdağ ile birlikte bugün bazı gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelecekti. Ancak gazetecilere gönderilen mesajda programın iptal edildiği belirtildi.

Atatürk havalimanında gazetecilere herhangi bir açıklama yapmayan Demirtaş'ın Brüksel’de PKK yöneticileri Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar’ın da aralarında örgütün bazı üst düzey isimleriyle görüşeceği öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr