İsrail bir Filistinliyi daha öldürdü

İsrail polisinin Kudüs'te yaraladığı Filistinli hayatını kaybetti. Öte yandan İsrail’de "ilhak" karşıtı protestolar devam ediyor.

İsrail bir Filistinliyi daha öldürdü

İsrail’in Filistin’e uyguladığı şiddet sürüyor. Bir Filistinli daha polisin sert müdahalesi sonucu yaşamını yitirdi.

Olay, İsrail polisinin işgali altındaki Doğu Kudüs’ün Ebu Diys beldesi yakınlarında yaşandı.

Bu kez bir Filistinli’nin “askeri kontrol noktasındaki polislere araçla saldırdığı” öne sürüldü. İsrail polisinden yapılan açıklamada, “araç sürücüsünün vurulduğu” belirtildi.

Ağır yaralanan Filistinlinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

İsrail güçleri, sık sık “bıçaklı saldırı girişimi” veya “araçla ezme girişimi” iddialar üzerinden Filistinlilere yönelik ihlallerini sürdürüyor.

Hamas Hareketi de olayla ilgili açıklama yaptı; “İsrail'in adam öldürerek ve suç işleyerek Filistinlilerin iradesini kırma girişiminin başarısız olacağı” bildirildi. Açıklamada, “Şehit olan Ahmed Mustafa Ureykat’ın kanının, direnişin yakıtı olacağı” kaydedildi.

PROTESTOLAR DEVAM EDİYOR

Öte yandan Tel Aviv’de “ilhak” karşıtı protestolar devam ediyor. İsrail yönetiminin işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini ve Ürdün Vadisi’nin “ilhak” planını protesto etmek için gösteri düzenlendi.

Koronavirüs salgını nedeniyle alana giriş öncesi göstericilere maske dağıtılırken, sosyal mesafeye dikkat edilmesi için sık sık anonslar yapıldı.

İsrail bayrakları açan protestoculardan bazıları, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu kastederek üzerinde “suç başbakanı” yazılı maske taktı. Protestocular, “Filistinlilerin hayatları değerlidir”, “Filistin’e özgürlük” ve “İlhaka hayır” yazılı pankartlar taşıdı.

Protestoya destek veren İsrail vatandaşı Poliakine Dotan, İsrail’in “ilhak” planının Filistinlilerin haklarını ihlal ettiğini söyledi.

ulusal.com.tr

israil