Amerikalı yönetmen Hall: Darbe girişimine şaşırmadım

Amerika'da FETÖ okullarını 5 yıl boyunca araştıran yönetmen Mark Hall, darbe girişimi hakkında konuştu. Darbe girişiminin kendisini şaşırtmadığını belirten Mark Hall, 150 okulu yöneten örgüte Amerika'nın 500 milyon dolar verdiğini söyledi.

Amerikalı yönetmen Hall: Darbe girişimine şaşırmadım

Amerika'daki Fethullahçı Terör Örgütü'nün yönettiği okulları araştıran yönetmen Mark Hall, Türkiye'deki darbe girişimini değerlendirdi. Anadolu Ajansı'na açıklamalar yapan Hall, 5 yıl boyunca FETÖ okullarını inceledikten sonra bu grubun darbe girişiminde bulunmasına şaşırmadığını söyledi.

Hall, Amerika'nın her yıl 150 okul için Gülen grubuna 500 milyon dolar verdiğini belirtti. Amerikalı yetkililere seslenen Mark Hall, Fethullahçıların bu parayı Türkiye'deki şiddet içeren darbe girişiminde kullanıp kullanmadıklarını sordu.

Hall, FETÖ'nün Amerika'da da yıpratıcı ve yozlaştırıcı etkisi olduğunu söyledi. Ayrıca Hall, Gülen'in Türkiye'ye teslim edilmesini umduğunu belirtti.

"Öldüren Eğitim" (Killing Ed) adlı belgeseli hazırlayan Mark Hall, daha önce yaptığı açıklamalarda filmi çekerken zorlandığını ve tehdit telefonları aldığını söylemişti. Fethullahçıların tutuklanıp sınırdışı edilmesi gerektiğini düşünen yönetmen Mark Hall, Fethullah Gülen ve grubunun Amerika'nın üst düzey devlet yetkilileri tarafından korunduklarını belirtmişti.

ulusalkanal.com.tr