CHP'de kurultay sonrası ilk disiplin sevki

Prof. Dr. Kayhan Kantarlı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren ifadelerinin ardından disiplin kuruluna sevk edildi.

CHP'de kurultay sonrası ilk disiplin sevki

Prof. Dr. Kayhan Kantarlı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren ifadelerinin ardından disiplin kuruluna sevk edildi.

CHP'li Prof. Dr. Kayhan Kantarlı, Twitter üzerinden, 5-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen CHP 18. Olağanüstü Kurultayı günü ve Kurultay sürecinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun politikalarını ve Eski Saadet Partili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu'nun Parti Meclisi'ne davet edilmesini eleştrien iletiler paylaştı. CHP İzmir İl Başkanlığı da Kayhan Kantarlı'yı "Parti suçu işlediği" iddiasıyla disiplin kuruluna sevk etti.

CHP İzmir İl Başkanlığı'nın dün Kantarlı'ya gönderdiği tebligatta, "Sosyal medya üzerinden Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı parti suçu işlediğiniz ifade edilerek, tüzüğümüzün 70/A maddesi uyarınca tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilmiş bulunmaktasınız. Bu konuda sözlü ve yazılı savunmanızı yapmak üzere CHP İl Başkanlığı'nda yapılacak toplantıya katılımınız rica olunur." ifadelerine yer verildi.

Kılıçdaroğlu'na mektup

Kayhan Kantarlı, internet üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu'na bir mektup gönderdiğini söyledi. Prof. Dr. Kantarlı bu mektupta, "Sayın Kılıçdaroğlu, Atatürk'ten 'kefere' diye söz eden bir şeriatçıyı partiye taşıyıp yönetime almak istiyormuşsunuz. Bu cesareti nereden alıyorsunuz?" yazdığını dile getirdi.

'Acımasız olacağım' demişti

Kılıçdaroğlu, 1 Eylül'de Cumhuriyet Gazetesi'nden Utku Çakırözer'e bir röportaj vermişti. Kılıçdaroğlu bu röportajında, "Bundan sonra parti içinde çatlak seslere izin vermeyeceğim. Eleştirmek isteyen gider sadece o organlarda eleştirisini yapar. Bu ilkeye uymayanlar konusunda bundan sonra acımasız olacağım." demişti.

Kurultay konuşmasında ise Kılıçdaroğlu benzer şekilde konuşarak, "Bir karar çıkıp da onaylanırsa hiç kimse çıkıp TV ekranlarında konuşamaz. Buna izin vermeyeceğim. CHP bir düşünce kuruluşu değil. CHP'nin kimliğini aldıktan sonra tüzüğünün dışına çıkamazsın" ifadelerini kullanmıştı.

Aydınlık