Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Aydınlık’a açıkladı: Terörle mücadelede geri adım yok

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) ile mücadelede asla taviz vermeyeceklerini, örgüt etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelenin aralıksız süreceğini belirtti. Akar, ‘açılım’a geri dönmenin mümkün olmadığını da söyledi

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Aydınlık’a açıkladı: Terörle mücadelede geri adım yok

Genelkurmay BaşkanıHulusi Akar, yeni yasama yılı dolayısıyla TBMM’de düzenlenen resepsiyonda Aydınlık’ın sorularını yanıtladı. Akar, Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) karşı mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü kaydederek, “Bu kararlılık terör örgütü etkisiz hale getirilinceye kadar aralıksız olarak yurt sathında devam edecek. Asla geri adım yok” dedi.

Akar şöyle konuştu:

Örgütün tüm faaliyetleri yakından izleniyor. Terör örgütüne karşı mücadelede önemli başarılar elde ettik. Terör örgütü büyük kayıplar veriyor. Terör örgütüne karşı asker, polis, korucu omuz omuza; tam bir uyum içinde çalışıyoruz. Bu mücadele terör bitene kadar sürecek. Devletimiz, cumhurbaşkanından başbakanına, hükümetinden terörle mücadele eden kurumlarına kadar tam bir kararlılık içinde.

Terörle mücadelede halkın desteğinin de çok önemli olduğunu belirten Akar, “Halk askerinin, polisinin, korucunun yanında. Bu durum her geçen gün daha da kuvvetleniyor” ifadelerini kullandı.

‘AÇILIM’A DÖNÜŞ SÖZ KONUSU DEĞİL

“Halk arasında ‘Ya açılım sürecine geri dönülürse’ endişesi yaşanıyor. Bunun da bölge halkının PKK’ya karşı mücadelesini olumsuz etkilediği konuşuluyor. Bu şikayetlerle ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusuna da Akar, “Halk bu tür söylentilerden etkilenmekte, kaygılanmakta haklı. Ancak böyle bir şey kesinlikle olmayacak. Bölücü Terör Örgütü ile mücadele sonuna kadar sürecek. Yaz kış demeden devam edecek. Bunu da herkes görecek. Halkımız müsterih olsun. Terör örgütünün yalanlarına da inanmasın” yanıtını verdi.

TSK’nın bölge halkıyla ilişkilerine de değinen Akar, “Bölge halkıyla, Kürt kardeşlerimizle çok samimi ilişki içindeyiz. Bizim problemimiz teröristlerle. Terörist dışında herhangi bir kimseyle sıkıntımız yok. Silahlı kuvvetler bu konuda son derece hassas. Vatandaşa zarar verilmemesi için her türlü risk alınıyor” dedi.

JANDARMA GENEL KOMUTANI YAŞAR GÜLER DE KONUŞTU

Jandarma Genel Komutanı Yaşar Güler de Aydınlık’a yaptığı değerlendirmede Bölücü Terör Örgütü ile mücadele konusunda tam bir kararlılık olduğunu vurgulayarak, “Güvenlik birimlerimiz asker, polis, korucu birlikte çalışıyor. Bölge halkı da tam destek veriyor. Halkımız bu mücadelenin terör örgütü etkisiz hale getirilinceye kadar süreceğini bilmelidir. Bu konuda bir milim bile taviz verilmesi sözkonusu değildir” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

hulusi akar aydınlık gazetesi genelkurmay başkanı