Davutoğlu: Yarından itibaren...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sürpriz bir şekilde ziyaret ettiği Şırnak'ın Silopi ilçesinde açıklama yaptı. Başbakan Davutoğlu yaptığı açıklamayla Silopi halkına pek çok müjdeyi de verdi.

Davutoğlu: Yarından itibaren...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, sürpriz bir şekilde ziyaret ettiği Şırnak'ın Silopi ilçesinde açıklama yaptı. Başbakan Davutoğlu yaptığı açıklamada Silopi halkına da müjdeler verdi. Davutoğlu, "Fiziki mekanda oluşan tahribatı süratle telafi etmek için bütün bakanlıklarımız ciddi bir çaba içerisinde. Hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Yarından itibaren Silopi'de büyük bir imar başlayacak. Yarından itibaren 100 bin liraya kadar ki krediler serbest bırakılacak. Daha önce kredi alamayan esnaf kredi alabilecek. Kadınlarımıza da mikro kredi ile destek ve iş imkanı sağlayacağız. Mağdur ailelere nakdi yardım yapıldı, devam edecek" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Silopi son zamanlarda maalesef terör saldırılarına maruz kaldı. Binlerce Silopilinin bana gösterdiği sevgi gösteriyor ki Silopi Türkiye'nin her köşesiyle kardeştir. Bu kardeşliği bozmak isteyenler asla amaçlarına ulaşamayacaklar. Silopi 78 milyonunun ayrılmaz parçası. Biz terörün saldırıları karşısında kararlı bir şekilde mücadele ederken diğer taraftan da vatandaşlarımıza sevgi tohumları ekmeye çalışıyoruz. Silopili kardeşlerime gösterdikleri muhabbet ve misafirperverlikleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Biz bu topraklara sevgi tohumu ekmeye geldik.

"MART AYI KRİTİK BİR AY..."

Önümüzdeki günlerde, birtakım provokasyonlarla karşı karşıya kalabiliriz. Mart ayı kritik ay gibi gelir ama bizim için mart ayında en sembolik gün 18 Mart günüdür. Yani Çanakkale, İstanbul'u savunmak için bütün milletin omuz omuza verdiği, Çanakkale birliği ruhudur. Ve bu ruh eminin diğer birçok provokasyonun da üstesinden gelecektir.

"TÜRKİYE'NİN YÜREĞİ SİLOPİ İLE ATIYOR"

Türkiye'nin yüreği Silopi ile atıyor. En kısa zamanda Cizre ve Sur'da da olacağız. Ülkemizin her yerinde varız her yerinde olacağız. Bugün safa durduğumuz kardeşlerimizle oluşan ortamın kaybolmasına asla izin vermeyeceğiz. Biz bu yaraları sarmak ve milletimize hissettirmek için çok kapsamlı bir çalışma içinndeyiz.

"EN ZOR GÜNLERDE VE EN İYİ GÜNLERDE BERABER OLACAĞIZ"

Teröristler kudretimizi test etmeye kalktı, devletimiz gösterdi halkın desteği ile üstesinden geldi. Ben burada bakanlarımızla bir aradayım. Silopi'den başlamak üzere bütün bölgede Mardin'de ilan ettiğimiz birlik huzur planını gerçekleştirmektir. Bakanlarımızla birlikte Silopi bağlamında atılacak adımları konuşacağız. Sadece Silopi'yi değil, tüm bölgeyi kapsıyor. En zor günlerde ve en iyi günlerde beraber olacağız.

"YARINDAN İTİBAREN İMAR BAŞLAYACAK"

Fiziki mekanda oluşan tahribatı süratle telafi etmek için bütün bakanlıklarımız ciddi bir çaba içerisinde. Hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Yarından itibaren Silopi'de büyük bir imar başlayacak. Bütün zarar gören binalar gerekli çalışmalar yapılacak. Az hasarlı olanlara maddi destek sağlanacak ve kendileri binalarını yapacaklar. Çok hasarlı binalar yeniden yapılacak. Alt yapı hizmetleri de yeniden yapılacak. Bütün yollar rehabilite edilecek.

"ESNAFA KREDİ YARDIMI YAPILACAK"

Yarından itibaren 100 bin liraya kadar ki krediler serbest bırakılacak. Daha önce kredi alamayan esnaf kredi alabilecek. Kadınlarımıza da mikro kredi ile destek ve iş imkanı sağlayacağız. Gençlerimize de Silopi'ye yakışan bir stad ve gençlik merkezi yapılacak. Silopi çok daha güzel olacak. Mağdur ailelere nakdi yardım yapıldı, devam edecek. İmar konusunda da kudretimizi göstereceğiz.

"HER EVDE NE KADAR HASAR VAR BİLİYORUZ"

Özellikle ASDEP projesinde bu bölgeyi pilot bölge olarak seçtik. Sadece binaları değil gönülleri ihya etmeye geliyoruz. Eğer Silopi'de huzur olmayacaksa Türkiye'nin hiçbir yerinde de huzur olmasın. Biz burada hiçbir şeyden çekinmeyiz. Kentsel dönüşüm çalışmalarında hedefimiz Eylül-Ekim arasıdır. Gençlerimiz en iyi imkanlara sahip olacak. Her evde ne kadar zarar olduğunu biliyoruz.