TSK'ya 8 SİHA teslimat yapıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son dönemde terörle mücadelede etkin olarak kullandığı silahlı insansız hava araçlarına yenileri eklendi. Baykar, TSK'ya 8 SİHA'nın daha teslimatını yaptı

TSK'ya 8 SİHA teslimat yapıldı

Silahlı İnsansız Hava Araçları terörle mücadelede oldukça önemli. Güvenlik güçleri İHA'lar sayesinde çok sayıda teröristi etkisiz hale getirdi. Türkiye, İHA ve SİHA'lar sayesinde hava sahasını en etkin şekilde kontrol eden ülkelerden biri haline geldi.

İHA sistemlerine öncülük yapan Baykar, TSK'ya yeni İHA'ların teslimatını yaptı. 8 adet ''Silahlı Bayraktar TB2'' artık Türk Ordusu'nun envanterinde.

Son teslimatta bir ilk de gerçekleşti. 8 İHA'nın 4'ü akıllı mühimmat taşıyor.

Bu teslimatla envanterdeki silahlı ve keşif amaçlı Bayraktar TB2 sayısı 38'e çıktı. Araçların 26'sı TSK'da, 6'sı Emniyet Genel Müdürlüğünde, 6'sı da Jandarma Genel Komutanlığında görev yapıyor.

Tamamen milli ve özgün olarak geliştirilip üretilen Bayraktar TB2, performansıyla kendi sınıfında dünyanın en gelişmiş İHA sistemi olarak dikkati çekiyor. Türkiye, elde ettiği tecrübeyle sayılı ülkeler arasına girdi.

Havada kalma süresi 27 saati bulan, 27 bin 30 feet irtifa rekoruna sahip Bayraktar TB2, 100 kilogram yük taşıyabiliyor. Üzerindeki sensörlerle gece ve gündüz faaliyet gösterebiliyor.

Bu yılın ilk 9 ayında İHA'ların da katıldığı 562 operasyonda, yurt içinde 986,sınır ötesinde 867 olmak üzere toplam bin 853 terörist etkisiz hale getirdi.

ulusal.com.tr

tsk siha