Evler meydanlara çevrilecek

Türk milleti koronavirüsle mücadele kapsamında evde kalıyor. Ancak bu durum bile milletin bayram coşkusu yaşamasını engelleyemeyecek. 23 Nisan'ın 100'üncü yıl dönümünü kutlamaya sayılı günler kaldı. Yurdun dört bir yanını da heyecan sardı. Genci yaşlısı yurttaşlar, bu tarihi gün için özel klipler hazırladı.

Evler meydanlara çevrilecek

Türk Milleti koronavirüsle etkin mücadeleye evde kalarak omuz veriyor. Salgın Türk milletin milli bağımsızlık ve bayram coşkusunu engelleyemiyor. Yurttaşlar, hayatlarını sığdırdıkları evlerini meydanlara çevirmeye hazırlanıyor.

23 Nisan'ın 100'üncü yıl dönümünü kutlamaya sayılı günler kaldı. 7'den 70'e tüm yurttaşları da heyecanı sardı. Bu tarihi gün için özel klipler hazırlandı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ilkokul öğrencileri, "Kemal Atatürk" yazılı tişörtler giydi. Ellerinde Türk bayraklarıyla evlerinde kısa videolar çekti. Ortaya işte bu özel 23 Nisan klibi çıktı.

Kentin müzik öğretmenleri de harekete geçti. Hüseyin Turgay Kutluğ, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel marş besteledi. O marş ilçede farklı okullarda görevli 10 müzik öğretmenince seslendirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de desteğiyle, aranjörlüğünü Gürdal Karagöz'ün yaptığı marşın ev ortamında çekilen videosu klip haline getirildi. Kutluğ marşı tüm çocuklara ve Türk milletine armağan etti.

Denizli'de de İstiklal Caddesi'nden 10'uncu yıl marşı yükseldi. Yurttaşlar balkonlarından pencerelerinden marşa ıslıklar ve alkışlarla eşlik etti.

Denizliler, 23 Nisan'da saat 21.00'de bayram coşkusunu birlikte ama evlerde yaşama konusunda da sözleşti.

ulusal.com.tr

koronavirüs 23 Nisan