Refik ne anlama geliyor?

Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklama esnasında kullandığı refik kelimesi ile gündeme oturdu. Peki Başbakan'ın kullandığı refik kelimesi hangi anlama geliyor? İşte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamaları ve refik kelimesinin anlamı...

Refik ne anlama geliyor?

Başbakan Ahmet Davutoğlu "Evvel refîk bade'l-tarîk’ demişler; evvelâ yol arkadaşı, sonra yol. İnsanın yola çıkabileceği 'sağlam dostlar'ı olmalı" dedi.

Bu sözlerin ardından 'refik' kelimesinin anlamı oldukça merak edildi.

TDK'DA 'REFİK' KELİMESİNİN ANLAMI

Ahmet Davutoğlu'nun kullandığı 'refik' kelimesinin anlamı olarak Türk Dil Kurumu'nda 'arkadaş, dost' kelimeleri yer alıyor.

DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ

Başbakan Davutoğlu, "Yoldan önce yol arkadaşı sözü vardır. Ben yola çıktığım arkadaşlarımın benimle olmalarını isterim. Olmadıklarında da bana söylemelerini isterim. Son MKYK'da yaşananlar çok önem arz etmiyor. İlk imzayı ben attım. Ancak takip edilen yöntemi refik olarak düşünmedim. Bu anlamda yaptığım istişareler neticesinde Ak Parti’nin birliği için refik değişmesindense genel başkanın değişmesinin daha doğru olacağını düşündüm. Bu şartlar altında aday olmayı düşünmüyorum" demişti.

ulusalkanal.com.tr