Beklediği desteği bulamadı

Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi heyeti bağımsızlık referandumu konusunda Amerikan yönetiminden beklediği desteği bulamadı. Bölgesel Yönetim Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, Obama yönetiminin "Bağdat’ta işleri düzeltelim" dediğini söyledi.

Beklediği desteği bulamadı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, Amerika temaslarında bağımsızlık konusunda umduğu desteği bulamadı.

Bölgesel Yönetim Başkanı Mesud Barzani, "önümüzdeki aylara bağımsızlık referandumu yapacağız" dedikten sonra Amerika'ya bir heyet göndermişti. Heyet Obama Yönetimi'nden Kürt Bölgesi'nin bağımsızlığı için destek olmasını istedi. Bölgesel Yönetim Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, Amerikan yönetiminin "Bağdat’ta işleri düzeltelim" dediğini söyledi.

IKYB Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, "Ama biz yeterince acı çektik. Halkımızın daha iyi bir geleceğe ihtiyacı var ve bunu hak ediyor, ABD’nin de bu duruşumuzu anlamasını umuyoruz. Artık tek bir Irak yok, umarız Washington bunu anlar." dedi.

Washington Enstitüsü'nde de konuşma yapan Felah Mustafa "Türkiye’yi artık uzun vadede stratejik ilişkilerimiz olan bir ülke olarak görüyoruz. İran ile de iyi ilişkilerimiz var. Kürdistan’ın gelişiminin durmaması için dünyanın geri kalanından izole edilemeyiz. Tek isteğimiz, Irak başarıyla ayakta kalmaya devam edecekse bile, yeni bir temele oturtulması. 9 Haziran öncesine dönemeyiz. Daha fazla politik ve ekonomik özerklik istiyoruz. Bağdat’ın bütçemizi keserek bizi tehdit ettiği, bize istediğini yaptırmaya çalıştığı o günler bitti." diye konuştu

ulusalkanal.com.tr