Vatan Partisi'nden 11 maddelik karar: İncirlik Üssü ABD uçaklarına kapatılmalı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek bölgedeki gelişmelerle ilgili açıklamalar yaptı. Perinçek, Türkiye'nin bölge ülkeleriyle birlikte hareket etmesi gerekirken AKP Hükümeti'nin Rusya, ve Suriye düşmanı politikalar izlediğine dikkat çekti. Perinçek, "terörle mücadelede nihai çözüm için İncirlik Üssü'nün Amerikan uçaklarına kapatılmalıdır" dedi

Vatan Partisi'nden 11 maddelik karar: İncirlik Üssü ABD uçaklarına kapatılmalı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türk Ordusu'nun Suriye'deki YPG terör örgütü mevzilerini vurmasını bu sözlerle değerlendirdi.

Bölgedeki gelişmelerle ilgili açıklamalar yapan Perinçek, Suriye'nin kuzeyinde Amerika'nın PKK-PYD'ye sahip çıkarak fiilen Türkiye cephede yer aldığını söyledi.

Vatan Partisi Lideri, AKP Hükümeti'nin Suriye ve Rusya düşmanı politikalarının Amerikan ve İsrail'in Türkiye'yi bölme planına fırsat verdiğini vurguladı.

Suriye'nin direnci ve Rusya ile İran'ın devreye girmesiyle insiyatifin bölge ülkelerine geçtiğine dikkat çeken Doğu Perinçek, terörle mücadelede ve bölgede nihai başarı sağlanabilmesi için İncirlik'teki Amerikan Üssü kapatılmalıdır dedi.

Perinçek, siyasal partiler, sendikalar ve demokratik kitle örgütlerini Amerikan planlarına karşı birlikte mücadeleye çağırdı.

İŞTE O KARAR

VATAN PARTİSİ

Başkanlık Kurulu Kararı

(İstanbul, 22 Şubat 2016)

Vatan Partisi Başkanlık Kurulu, 22 Şubat 2016 günü İstanbul’da toplanarak, Bölücü Teröre Karşı Mücadele konusunda durum değerlendirmesi yapmış ve aşağıdaki görüşleri ve İncirlik Üssünün ABD uçaklarına kapatılması talebini Türk Milletine açıklamayı kararlaştırmıştır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

1. PKK hendeklere gömülüyor. PKK, hendek değil, kendisine mezar açmıştır. Ve şimdi o hendeklerde yatmaktadır. Henüz girilmeyen hendekler de sıradadır . O hendekler de PKK’ya mezar olacaktır.

2. Vatan Savaşı, Hendek Savaşından Koridor Savaşına doğru genişliyor. Bölücü Terör Örgütü, Irak topraklarındaki Kandil üssünden yönetiliyor ve destekleniyor. Öte yandan aynı zamanda Suriye’nin kuzeyinden ABD ve İsrail güdümündeki güçler tarafından da destekleniyor. Bu durumda Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırtına toplarıyla PKK/PYD yığınağını bombalamıştır. Artık cephe, Hendek Savaşından Koridor Savaşına doğru genişlemektedir.

3. ABD, Suriye’nin kuzeyinde PKK/PYD’nin arkasında olduğunu resmen açıklamıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PYD’yi Koridor’da bombalaması üzerine ABD,bölücü terör örgütü PKK/PYD ile aynı mevzide olduğunu ilan etmiştir. Beyaz Saray yetkilileri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bombardımanı durdurmasını, PKK ile yeniden “barış” görüşmelere başlanmasını ve Bölücü Anayasanın Meclisden geçirilmesini istiyor. ABD yöneticileri, PYD’yi güvenilir müttefik olarak gördüklerini resmen bildiriyorlar.

4. Bölücü Teröre karşı mücadele ile Bölücü Terörü üzerimize süren ABD’ye karşı mücadele bütünleşiyor. Yakın zamana kadar PKK’ya karşı mücadele, ABD’nin piyonlarına karşı mücadele idi. Ancak savaşın Koridora genişlemesinden sonra, artık ABD de eylemli olarak karşı cephede yer almaktadır.

5. Türkiye’nin Bölücü Teröre karşı mücadelesi, Suriye’nin ve Irak’ın vatan bütünlüğü mücadelesi yanında İran’ın bağımsızlık mücadelesiyle aynı cephede birleşiyor.

6. ABD, İncirlik’te konumlanan uçaklarıyla bölgede PKK/PYD Terör Örgütünü ve Yobaz Terör örgütlerini destekliyor.

7. Bugün Türkiye, Batı Asya’da ABD müdahalesine karşı mücadelenin merkezine oturmaktadır. Dün cephenin merkezinde Suriye vardı. Şimdi cephenin odağı Türkiye’ye doğru kayıyor. Bu gelişme, kuşkusuz bölge güçleri açısından, hatta dünya güçleri açısından yeni siyasetleri de gündeme getiriyor.

8. Artık ABD savunma halindedir, inisiyatif bölge ülkelerine ve Türkiye’ye geçmiştir. Türkiye, taarruz koşullarını yakalamıştır. Suriye’nin başarısı, İran’ın direnmesi, Rusya’nın bölge ülkelerinin mücadelesine katılması ve Türkiye’nin PKK’yı hendeklere gömmesi üzerine, ABD savunmaya geçmiştir. Artık inisiyatif bölge ülkelerinde ve Türkiye’dedir. Kuvvet dengesi, ABD’ye karşı mücadele eden ülkelerden yanadır. Taarruz için koşullar elverişlidir.

9. Bölücü Teröre karşı mücadelenin kesin zaferi için, Türkiye bölgemizde ve dünyada ABD’ye ve İsrail’e direnen ülkelerle işbirliği yapmalıdır ve İncirlik üssü ABD uçaklarına kapatılmalıdır.

10. Bölücü teröre ve arkasındaki ABD’ye karşı bütün milletimizi, ayrım yapmadan bütün siyasal partileri, sendikaları, meslek odalarını, kitle örgütlerini Türkiye Cephesinde kenetlenmeye çağırıyoruz..

11. Vatan Partisi, vatan bütünlüğü ve üretim ekonomisi için gerekli ittifakları sağlayacak ve Türkiyemizi yeniden Atatürk Devrimi temelinde örgütleme görev ve sorumluluğunu yerine getirecektir. Bugünkü AKP yönetimi, bölge ülkelerine ve Türkiye’nin olası müttefiklerine düşmanlık yaparak, ülkemizin ABD ve İsrail tarafından bölünmesi planına fırsat veriyor. Bu durumda Vatan Bütünlüğü ve Üretim Ekonomisi için bir Milli Hükümetin kurulması hayati önemdedir. Vatan Partisi, bu amaçla üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir.

Türkiyemiz, devletin ve milletin topyekûn mücadelesiyle Bölücü Teröre son verecek kuvvete sahiptir. Vatan bütünlüğünü sağlayacak , yurtta barışı ve komşularla barışı gerçekleştireceğiz.

Türk Milletine saygılarımızla duyururuz.

Haber: Özer Sürmeli

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

vatan partisi