İstanbul Barosu seçimlere hazırlanıyor

Dünyanın en büyük ikinci barosu olan İstanbul Barosu'nda 2012-2014 Olağan Genel Kurul toplantısı 18-19 Ekim tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi Haliç Salonu'nda yapılacak.

İstanbul Barosu seçimlere hazırlanıyor

Dünyanın en büyük ikinci barosu olan İstanbul Barosu'nda 2012-2014 Olağan Genel Kurul toplantısı 18-19 Ekim tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi Haliç Salonu'nda yapılacak. Genel Kurulun ilk gününde gündemde yer alan hususlar karara bağlanacak. İkinci günü ise seçim yapılacak. Seçimde, baro başkanı, yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birliği delegeleri belirlenecek.

4 grubun yarışacağı seçime yönetimde olan Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu “Yaptıklarımız yapacaklarımızın güvencesidir” sloganıyla katılacak. Grubun baro başkan adayı ise mevcut Başkan Doç. Dr. Ümit Kocasakal olacak. Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu, yönetimde oldukları süre içinde yaptıkları faaliyetlere yer veren bir broşür yayımladı. Burada yer alan metinde İstanbul Barosu'nun “bir baronun ötesine” taşındığı belirtilerek özel yetkili mahkemelere, avukatlara yönelik saldırılara ve hukuksuzluklara karşı verilen mücadele anlatıldı.

Metinde baronun, CCBE (Avrupa Barolar ve Hukuk Birlikleri Konseyi), Madrit Barosu, İtalyan Savunma Avukatları ve Grenoble Barosu tarafından ödüllere layık görüldüğünü kaydedildi. Avukatlar için sağlık, ulaşım, emeklilik, meslek içi eğitim, kreş ve emzirme odası, BaroTV, bilgi bankası, sosyal tesis gibi sözlerin yönetim döneminde tutulduğu ifade edilen metinde huzurevi projesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Aydınlık