Hikmet Çiçek yazdı: Darbenin sesi: Halk TV

Hikmet Çiçek yazdı: Darbenin sesi: Halk TV

Darbenin sesi: Halk TV!

15 Temmuz gecesini hatırlıyorsunuz. TSK adına bir grup darbeci asker TRT merkezini basarak sunucu Tijen Karaş'a bir bildiri okuttu. TRT ekranlarından 'Yurtta Sulh Konseyi' adına açıklama yapıldı, "Tüm yurtta sıkıyönetim ilan edilmiştir" denildi. Sokağa çıkma yasağı getirildiği belirtildi. Bildirinin bütün TV kanallarından okunacağı söylendi.

Halkın TRT'den darbecileri çıkarmasının ardından Karaş, "Meslek hayatımın en zor yayınıydı" dedi. Karaş şunları söyledi:

"3-4 saat kadar önce burada kabus dolu saatler yaşadık. Meslek hayatımın en zor yayını yaptım. Silahlı kişiler tarafından stüdyomuzda, haber merkezimizde alıkonulduk. Saatler boyunca rehin tutulduk. Kollarımız arkadan bağlandı. Tehdit edildik. Her hareketimiz izlendi. Stüdyoda o bildiri metnini okumaya, silahlı kişiler tarafından zorlandım."

DİĞER KANALLAR

TRT'de darbe girişiminin bildirisi okunurken diğer kanallarda dizi, şov programı ve film yayınlanıyordu! ATV’de ‘Rengarenk’, Fox TV’de ‘N’olur Ayrılalım’ dizileri yayınlanırken, Show TV’de ‘Güldür Güldür Show’, Kanal D’de ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’, TV 8’de ‘Saba Türmer ile Oyuna Geldik’ şov ve yarışma programları ekrandaydı. Star, ‘Dünya Savaşı’ adlı filmi ekranına taşırken, Kanal 7 ise ‘Dokunmayın Şabanıma’ adlı filmi bilmem kaçıncı kez yayınlıyordu.

HAKKINI VERELİM!

Hakkını verelim! Durumdan vaziyet çıkaran tek kanal Halk TV oldu. Halk TV, darbecilerin bildirisini, TRT sunucusu gibi cebren değil keyifle okudu. TRT’ye bağlandı. Bildiriyi birkaç kez tekrar etti.

Halk TV sunucusu bildiriyi şöyle yorumladı:

“Bildiri oldukça dikkatli kaleme alınmış. Atatürk vurgusu var. Laiklik vurgusu var. Yolsuzluk vurgusu var. Hukuksuzluk vurgusu var. Kısaca millet, neden şikayet ediyorsa bu bildiride yer almış.”

AKIL DIŞI ANALİZLER

FETÖ’nün TV’si olsa “Yurtta Sulh Konseyi”ni bu kadar övemezdi. Daha sonra akıl dışı “analizler” birbirini izledi. Halk TV, 15 Temmuz’dan beri bunun bir darbe olmadığını, “sahte darbe” olduğunu, Tayyip Erdoğan için üretildiğini anlatmaya çalışıyor. “Zeka” dolu şöyle inciler üretiyor: “Beş saat önceden biliyorlardı, bilerek önlemediler”, “Neden önce hükümet üyelerini tutuklamadılar?”, “ABD, Fransa, Almanya yemedi”, “Bu saatte darbe mi olur?”, “Cuma gecesi herkes sokakta, o saatte sokağa çıkma yasağı mı olur?” “Zavallı er ve erbaşları ahırlara kapattılar”, “tutuklanan askerlere PKK muamelesi yapıldı”, “12 Eylül gibi, zorunlu İstiklal Marşı söyletmek gibi”, “Erdoğan’ı izletme işkencesi”, “Ergenekon ve Balyoz’da yemiştik, şimdi yemiyoruz”,

FETÖ’cü Millet gazetesinin yazarı Murat Aksoy, Halk TV'de Ankara’da darbe seçeneğinin konuşulduğunu bir süre önce söyledi. Birkaç gün önce Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aygün, “Yakında darbe mi olacak?” başlıklı analizinde, “27 Mayıs gibi bir darbe” beklentisi olduğunu, böyle bir darbeye ABD’nin “göstermelik bir tepki” vereceğini, darbe olursa ABD’nin buna pek ses çıkarmamak için kendini alıştırdığını, darbenin 12 Mart’a, 12 Eylül’e “benzemeyeceğini” ballandıra ballandıra anlatıyordu!

Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç şöyle diyor:

“Mustafa Kemal Atatürk’e âşık bir kanalız, Atatürkçüyüz. O ilke ve ideallerle hareket ediyoruz. Bir kesime değil, geniş kitlelere hitap ediyoruz. Marjinal değiliz, haberciyiz.”

Halk TV’den “kovulduktan” sonra Karşı Gazete'ye konuşan Enver Aysever ise şöyle diyordu: "Halk TV, Cumhuriyet Halk Partisi içindeki bir grubun delege, üye ağalığı yaptığı bir yapının elinde. Bu yapının başını Şaban Sevinç çekiyor. Yürütücülüğünü de Hakan Aygün yapıyor. Burada herhangi bir basın mensubunun özgür olması mümkün değil.”

Kapatın dükkanları!

Ordu içindeki Cemaatçilerin darbe girişiminden haberi olmayan ülkemizdeki tüm istihbarat birimlerinin dükkânı kapatmasını teklif ediyorum. (Ahmet Hakan, Hürriyet, 18 Temmuz 2016)

Rezillik

Delilik... Macera... Rezillik... Çılgınlık... İhanet... Çapulculuk... Söyleyecek söz bulamıyoruz. Sırtına giydiği şerefli elbiseyi taşıyamayan soytarıları binlerce kez lanetliyoruz. (Yavuz Donat, Sabah, 18 Temmuz 2016)

Bunları siz getirdiniz

Albay, tuğgeneral, tümgeneral, korgeneral, orgeneral rütbelerine kadar ulaşmış; milletin uçağı ile millete ateş eden, başaramayınca Yunanistan'a kaçan darbecilerin hepsi AKP iktidarı döneminde bu makamlara geldiler. (Necati Doğru, Sözcü, 18 Temmuz 2016)

Cemaat-Ergenekon ittifakı!

Cemaatin 15 Temmuz darbe girişimini, bu kadar kanlı bir şekilde uygulamaya kalkışmış olmasında bazı desteklerin olması gerekir. Bu muhtemel destekler arasında en kuvvetli ihtimal de gerçek Ergenekon’dan başkası değildir. (Okay Gönensin, Vatan, 18 Temmuz 2016)

Her 3 generalden birisi

Kumpas soruşturmasıyla ilgili görüştüğüm bir kaynak, halen TSK’da her 3 general veya amiralden birisinin Gülen cemaatiyle temasının bulunduğunun anlaşıldığına dikkati çekti. (Tolga Şardan, Milliyet, 18 Temmuz 2016)

YAŞ üyesi vatan haini

Bugün, vatana ihanet eden eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün geçen sene emekli edilmemesi ve YAŞ üyesi olarak görevine devam etmesi için siyasi iktidarın Genelkurmay'a yaptığı ağır baskıyı en iyi bilenlerdenim. (Ahmet Takan, Yeniçağ, 18 Temmuz 2016)

Hikmet Çiçek

Aydınlık