KKTC'de sıcak gelişme: Hükümetten çekildiler

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde koalisyon hükümetinin ortağı Ulusal Birlik Partisi hükümetten resmen çekildi. UBP’li 5 bakan, Başbakan Ömer Kalyoncu'ya istifalarını sundu. Adada erken seçimin de gündeme gelmesi bekleniyor

KKTC'de sıcak gelişme: Hükümetten çekildiler

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ulusal Birlik Partisi ve Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler koalisyon hükümeti resmen düştü.

Koalisyon hükümetinin ortağı Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetten çekildi. Hafta sonu oy birliğiyle hükümetten çekilme kararı alan UBP’li bakanlar, Başbakan Ömer Kalyoncu'ya istifalarını sundu.

Karara tepki gösteren Başbakan Kalyoncu, UBP yöneticilerinin başta hükümet programı ve mali protokol olmak üzere attıkları imzaların arkasında hiçbir zaman durmadığını savundu.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün Cumartesi konuya ilişkin açıklamalar yapmıştı. Özgürgün hükümetin, ekonomik sorunlara çözüm üretme imkan ve kabiliyetini bir türlü yakalayamadığını belirtmişti.

Mecliste Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler 20, Ulusal Birlik Partisi 18, Demokrat Parti-Ulusal Güçler 5, Toplumcu Demokrasi Partisi 3 sandalyeye sahip.

UBP, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler ile temmuz ayında koalisyon hükümeti kurmuştu.

Ada'da tekrar hükümet kurulamazsa erken seçimin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Kıbrıs müzakereleri Rum kesiminde yapılacak seçimler nedeniyle Haziran ayına ertelenmişti. Türk tarafında da seçim sürecinin başlamasıyla müzakerelerin bir süre daha askıya alınabileceği değerlendiriliyor.

ulusalkanal.com.tr

KKTC ubp