CHP'li Kaboğlu'ndan HDP ile anayasa çalışması itirafı

CHP, HDP, İyi Parti ve Saadet Partisi’nin bölücü anayasa toplantısını ısrarla inkâr eden açıklamalarını boşa düşüren bir görüntü daha ortaya çıktı. Elinde toplantıya ilişkin görüntü olduğunu belirten eski İyi Partili Adem Taşkaya, CHP’li İbrahim Kaboğlu’nun anayasa çalışmalarını itiraf eden konuşmasını yayınladı. Daha önce çalışmaları yalanlayan HDP’den gelen yeni açıklama da gerçeği gün yüzüne çıkardı. HDP’li Garo Paylan anayasa çalışması girişimi olduğunu itiraf etti.

CHP'li Kaboğlu'ndan HDP ile anayasa çalışması itirafı

CHP, HDP, İyi Parti ve Saadet Partisi’nin ısrarla inkâr ettiği bölücü anayasa toplantısının itirafı görüntülerle ortaya çıktı.

Önce bu sözlerle inkâr ettiler, ardından hem eski görüntüler hem de konuşmalarındaki itiraflar bölücü anayasa toplantısının yapıldığını ortaya koydu.

“Elimde ses kaydı ve görüntüler var” diyen eski İyi Partili Adem Taşkaya, toplantının itirafını içeren bir görüntü paylaştı. O görüntüde toplantın başında bulunan CHP’li İbrahim Kaboğlu’nun sözleri yer aldı. Kaboğlu, hem toplantının yapıldığını doğruluyor hem de PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin çalışmalarda olmasının önemli olduğunu savunuyor.

Yeni bir açıklama da PKK’nın siyasi uzantısı HDP’den geldi. HDP’li Garo Paylan, çalışmaların yapıldığını itiraf etti.

ulusal.com.tr

chp hdp İyi Parti saadet partisi adem taşkaya