Amerika'dan İstanbul adayı açıklandı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amerika ziyaretinin ikinci gününde... Kılıçdaroğlu'nun Gülen cemaatine bağlı Türki-Amerikan Birliği yöneticileri ile bir araya geleceği belirtildi. Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül'ün CHP İstanbul Belediye Başkan adayı olacağını da Amerika'dan açıkladı.

Amerika'dan İstanbul adayı açıklandı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Amerika ziyareti kapsamında, dün partisinin Washington DC'deki ofisinin açılışını yaptı.

Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı'nı Amerika'da açıkladı.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre Kılıçdaroğlu, "İstanbul adayımız belli. Mustafa Sarıgül önümüzdeki hafta büyük ihtimalle adaylığını açıklar. Olmazsa bu ay içinde adaylığını açıklarız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun yarınki programında ise Fethullah Gülen cemaati var. Kılıçdaroğlu'nun, cemaate bağlı derneklerin çatı örgütü olan Türki-Amerikan Birliği yöneticileriyle kahvaltıda bir araya geleceği öğrenildi.

Toplantının, cemaat kuruluşunun Washington'daki genel merkezinde yapılacağı belirtiliyor. CHP yetkilileri, Kılıçdaroğlu'nun, Fethullah Gülen ile yüzyüze bir görüşmesinin şimdilik planlanmadığını açıklandı.

Cemaatin Türki-Amerikan Birliği kuruluşunun, Amerika'nın 50 eyaletinde 300'den fazla şubesi bulunuyor. Birliğin her yıl düzenlediği törenlere 50'den fazla Kongre Temsilciler üyesi ve Senatör katılıyor.

ulusalkanal.com.tr

ulusal kanal aydınlık abd kılıçdaroğlu sözcü washington Mustafa Sarıgül