O illerimizde okullar tatil

Yurt geneli yeniden soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Kars, Erzurum ve Ağrı'da kar nedeniye eğitime bir gün ara verildi.

O illerimizde okullar tatil

Ders zili aldı ancak Kars, Erzurum, Bingöl ve Ağrı'da öğrenciler ders başı yapamadı.

Yaklaşık 20 gündür bahar havasının etkili olduğu Kars, yeniden beyaza büründü. Merkez ve Merkeze Bağlı Köyler ile Arpaçay ilçesinde okullar tatil edildi. Engelli ve hamile kamu personeline de bir gün idari tatil verildi.

Gece etkili olmaya başlayan kar Erzurum'da da eğitime engel oldu. Etkisini artırarak devam eden kar yağışı nedeniyle ilköğretim ve lise okullarında eğitim yapılamadı.

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle taşıma merkezi okullarda 1 gün tatil edildi.

Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik ekipleri ise Kars’ı Erzurum, Ardahan ve Iğdır’a bağlayan yollarda trafiğe çıkan sürücüleri kar yağışı ve tipiden dolayı uyarıyor.

Kar yağışının gün boyu devam etmesi beklenirken, sürücüler, zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıldı.

Son yılların en soğuk günlerini yaşayan İzmir'de ise akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur görülecek.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde bugün ve yarın olmak üzere okullar tatil edildi.

Kars Valiliği, okulların tatil olma süresini 1 gün uzatıldığını açıkladı. Valilik'ten yapılan açıklama şu şekilde: "İlimizdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle; 10 Şubat 2015 Salı günü İlimiz Merkez, Sarıkamış, Selim ve Susuz İlçelerinde kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personeller idari izinli sayılacak olup, Kars il merkezi ile merkeze bağlı köylerde okul öncesi, temel eğitim ve orta öğretim kurumlarında da eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ulusalkanal.com.tr

kar tatili erzurum