Suriye ordusu kuşatmayı kırdı

Suriye Ordusu savaşın gidişatını değiştirecek büyük bir zafere imza attı. Ordu Birlikleri Halep kuzey kırsalında dört yıldır Nusra Cephesi’nin kuşatma altında tuttuğu Zehra ve Nubul beldelerini kurtardı. Silahlı grupların Türkiye sınırından sağladığı silah ve mühimmat destek yollarını kesen Suriye Ordusu Halep'teki terör örgütlerini tamamen kuşatmayı başardı. Suriye Ordusu'nun bu zaferi Cerablus'taki terör örgütlerinin temizlenmesinin önünü açtı.

Suriye ordusu kuşatmayı kırdı

Suriye Ordusu Cenevre'deki siyasi çözüm masasını önemli ölçüde etkileyecek hayati önemde bir başarıya imza attı. Ordu Birlikleri Cerablus üzerinden kurulmak istenen Amerikan - İsrail koridorunu engelleme yönünde kritik bir operasyon yaptı.

Suriye Ordusu Halep kuzeyinde başlattığı operasyonla dört yıldır kuşatma altında tutulan Zehra ve Nubul beldelerini kurtardı. Harekat savaşın gidişatını belirleyecek önemde. Ordu'nun bu zaferi Halep kuzeyi ve Türkiye sınırını işgal etmiş olan terör örgütleri için sonun başlangıcı olarak değerlendiriyor.

Suriye Ordusu bu operasyonla Halep'teki silahlı grupları tamamen kuşatmış oldu. Teröristlerin krizin başından beri kullandıkları Türkiye sınırından gelen tedarik yolları kesildi. Nusra Cephesi ve benzeri terör örgütlerinin Halep kuzey kırsalındaki bağlantı yolları ordunun denetiminde girdi. Bu örgütlerin Halep ve Suriye içlerine Türkiye sınırından silah mühimmat ve eleman sokma olanakları büyük ölçüde ortadan kaldırıldı.

Mehmet Kıvanç / ŞAM

ulusalkanal.com.tr

suriye ordusu