AGİT heyeti Vatan Partisi'ni ziyaret etti

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) heyeti, 1 Kasım’da yapılacak erken seçimler öncesinde Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile görüştü. AGİT heyetine Amerika’nın PKK’yı desteklediğini söyleyen Perinçek, “Avrupa kesinlikle kendini Amerika’dan ayırmalı” dedi.

AGİT heyeti Vatan Partisi'ni ziyaret etti

Pazar günü yapılacak erken seçimde, sandık güvenliğiyle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Türkiye’ye gelen AGİT heyeti siyasi partileri ziyareti kapsamında Doğu Perinçek ile görüştü.

Hazırladıkları raporları özetleyen heyet, seçim güvenliğiyle ilgili Vatan Partisi’nin görüşlerini sordu. Perinçek, bölücü terör örgütünün etkisizleştirildiği bir ortamda seçim güvenliğinin olacağını, TSK’nın başlattığı harekatın bölücü terör örgütünün belinin kırılması anlamında olumlu başarılar kazandığını ancak bunun kesin bir seçim güvenliği anlamına gelmediğini belirtti.

Türkiye’de demokrasinin ve seçim güvenliğinin önündeki iki engelin altını çizen Perinçek, “Birincisi bölücü terör örgütüdür. Bazı yerlerde sandıkları istediği gibi düzenliyor ve silah kullanıyor. İkincisi de yobaz terör örgütü diyebileceğimiz Fethullah Gülen Terör Örgütü. Bunlar Türkiye’de Gladyo görevi yaptılar” dedi.

Görüşmede Amerika’nın PKK’ya desteği üzerinde duran Perinçek, "Avrupa kesinlikle kendisini Amerika’dan ayırmalıdır” ifadelerini kullandı.

Heyetin HDP ile PKK arasında bir birlik beraberlik olup olmadığı sorusu üzerine Perinçek, HDP’lilerin PKK terör örgütünün yasal uzantısı olduğunu kendilerinin itiraf ettiğini vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

vatan partisi agit ziyaret etti Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı