Havada, karada, denizde 19 Mayıs

98 yıl önce bugün büyük önder Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a çıktı ve milli mücadeleyi başlattı. Bu tarihi günün yıldönümünde yurttaşlar sabahın ilk saatlerinden itibaren Ata'sına koştu. Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Meşaleler yakıldı, halk oyunları oynandı, çelenkler bırakıldı. Türkiye'den 19 Mayıs kutlamalarını getiriyoruz ekranlarınıza.

98 yıl önce bugün Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıktı, milli mücadelenin ilk ateşini yaktı. 98 yıl sonra yurttaşlar havada, karada ve denizde bu özel günü çoşkuyla kutladı.

Terörden temizlenen Diyarbakır'da, sokaklar Türk bayrakları ile süslendi. Öğrenciler tören alanında 500 metrelik dev türk bayrağı açtı.

Yoğun güvenlik önlemleri arasında yapılan kutlamalarda yöresel halk oyunu gösterisi büyük beğeni topladı.

Antalya'da sokaklar "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganlarıyla inledi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki gösteriler ilgiyle izlendi. Demre ilçesinde ise bir grup dalgıç 19 Mayıs'ı Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramanı'nı denizde kutladı.

Tekirdağ'da ise bin 59 öğrenci önce konser verdi ardından Türkiye haritası ve Mustafa Kemal Atatürk imzasından oluşan koreografi yaptı.

Çoşkulu kutlamaların bir başka adresi Mersin oldu. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünden başlayan korteje vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

Törende engelli öğrencilerin halk oyunları gösterisi görülmeye değerdi.

Nevşehir'de Türk Hava Kurumu motorlu yamaç paraşütü gösterisi yaptı.

12 metrelik Türk Bayrağını gökyüzünde dalgalandıran pilot izleyenlerden alkış aldı.

Samsun'da ise törenler yağmur engeline takıldı. Kentte yarı maraton koşusu dışındaki tüm törenler yarına ertelendi.

ulusalkanal.com.tr

Mustafa emal atatürk samsun