Çin'de koronavirüs nedeniyle can kaybı 2444'e yükseldi

Koronovirüs salgını mücadele eden Çin, Ukrayna'da tahliye edilenleri taşıyan otobüslere yapılan saldırıya tepki gösterdi. Salgının taşındığı İran'da 12 eyalette eğitime ara verildi. İtalya'da ise koronovirüs tespit edilenlerin sayısı 79'a çıktı.

Çin'de koronavirüs nedeniyle can kaybı 2444'e yükseldi

Salgın Çin'in Vuhan eyaletinde ortaya çıkan koronovirüs salgını ile mücadele sürüyor.

Çin genelinde yaşamını yitirenlerin sayısı 2 bin 444 oldu. Salgın için özel olarak rekor sürede inşaa edilen hastanede tedavisi tamamlananlar taburcu ediliyor. Taburcu edilen kişilerin sayısı da 22 bin 888'e yükseldi. Yeni teşhiş konulan toplam hasta sayısı 76 bin 936 olarak güncellendi.

Ukrayna'da Çin'den tahliye edilenleri taşıyan otobüslere yapılan saldırıya Çin'den sert tepkiler geldi. Saldırının utanç verici olduğu vurgulandı.

Saldırıya ilişkin konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "En tehlikeli virüs nefrettir ve bunun hesabını verecekler" dedi. Ülkede tahliye edilenlerin gözetim altında tutulduğu hastene civarında gerginlik sürüyor.

İsrail, Güney Kore'nin başkenti Seul'den uçakla gelen yaklaşık 200 kişiyi ülkeye almadı.

Uçak Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'na indirildi. Yolcular arasındaki 12 İsrail vatandaşı ambulanslarla evlerine sevk edildi. Yabancı uyruklar ise geri gönderildi.

Virüsün tespit edildiği İtalya'da önlemleri arttırıyor. Şuana kadar 2 kişinin öldüğü ülkede taşıyıcılar üzerinden geldiği düşünülen salgında vaka sayısı 79'a çıktı. Lombardiya ve Veneto bölgelerinde acil durum ilan edildi.

Kabinesini olağanüstü toplayan Başbakan Giuseppe Conte, yayılamyı engellemek için sert önlemler alınacağını açıkladı.

İtalya hükümeti, teşhis konulan bölgelere girş ve çıkışları sınırlandırma kararı aldı.

İran'da ise 12 eyalette koronavirüs nedeniyle okullar tatil edildi. Tahran, Kum, Erdebil, Elburz, Merkezi, Hemedan, Kazvin ve Gilan'da bazı okullarda 1 hafta süre ile eğitim yapılamayacak. Ülkede genelinde spor müsabakaları ve sanatsal faaliyetler de iptal edildi.

Batman Valiliği, kentte İran uyruklu bir kişinin koronavirüs şüphesiyle hastaneye yatırıldığı iddialarının gerçek olmadığını duyurdu. Valilik açıklamasında, "İlimizde koronavirüs hastası veya şüpheli vaka bulunmamakta olup, yayılan haberler asılsızdır." denildi.

ulusal.com.tr

koronavirüs çin Kovid19