THY'den önemli karar

Türk Hava Yolları'nda işten çıkarılan 305 kişiden bir kısmı işe geri dönüyor. Hava-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamaya göre, işten çıkarılan 305 işçiden 256'sı 1 Mart'ta iş başı yapacak. Ancak bazı havayolu işçileri o kadar şanslı olmayacak.

THY'den önemli karar

İşten çıkarılan 305 Türk Hava Yolu personelinden bir kısmı işe geri dönüyor. 305 havayolu işçisinden 256'sı 1 Mart'ta yeniden işbaşı yapacak. Ancak THY'den çıkarılan işçilerin tamamı işe geri dönemeyecek.

THY'deki 305 kişi, havacılık iş kolundaki grev yasağına karşı, bir günlük iş bırakma eylemi yaptığı için 29 Mayıs 2012 tarihinde işten çıkarılmıştı.

THY'deki grevi sonlandıran Hava-İş Sendikası şirket yönetimiyle masaya oturdu, atılan işçilerin geri alınması konusunda mutabakat sağlandı.

Buna göre işten atılan 305 kişiden 256'sı 1 Mart'ta yeniden işbaşı yapacak. Personel eğitimden geçirilerek aynı pozisyonda görevlendirilecek. İşbaşı yapacakların 10 Şubat'a kadar sendikaya başvurması gerekecek.

39 işçinin durumu ise henüz belli değil. Sendika, bu kişiler hakkındaki görüşmelerin de hafta içi sonuçlandırılarak açıklanacağını duyurdu.

Tüm bunların yanında 10 havayolu işçisi için kötü haber var. THY, işten çıkarılan 10 personeli ise, disiplin suçu işledikleri gerekçesiyle işe almaya yanaşmadı.

ulusalkanal.com.tr

işçi THY