Cemil Çiçek: Asla kabul edilemez

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sırasında çıkan kavgayı değerlendirdi

Cemil Çiçek: Asla kabul edilemez

Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği yöneticilerinin ziyareti sırasında konuşan Çiçek, olayların kabul edilemeyeceğini söyledi. Çiçek, "İşin içerisinde cebir ve şiddet varsa bu asla kabul edilemez. Cebir ve şiddet, ne kişi sorunlarını ne de toplumsal sorunları çözer. Şiddetin en organize haline biz terör örgütleri diyoruz. Onun için demokratik toplumlarda insanlar düşüncelerini, fikirleri uygurca konuşur, tartışır ve sonuca böyle bağlar. Ama maalesef şiddet toplumu olma noktasında bir görüntümüz var. Bu da gelecek için endişe veriyor." dedi.

Olaylar nedeniyle Meclis'in itibarına gölge düştüğünü belirten Çiçek, "Buralar itibar müesseseleridir, itibarlı insanların görev yaptığı bir kurumdur burası. Buna gölge düşmüştür, bundan dolayı üzüntümü bir defa daha ifade etmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Kavgada yaralanan milletvekillerine geçmiş olsun mesajını ilettiğini ifade eden Çiçek, Meclis'in müzakere yeri olduğunu belirtti.

Çiçek, "Meclis dışında olanların bu yönde tavsiyeleri, temennileri olabilir ama biz de tam işte bunun müzakeresini yapıyoruz. Eğer sükunet ortamı içerisinde iyi niyetle müzakere ortamı hasıl olur ve bu yapılabilirse, elbette getirilen tasarılarda eksiklik, yanlışlık varsa bunların düzeltileceği, konuşulacağı meşru platform burasıdır" dedi.

ulusalkanal.com.tr