PKK'ya büyük operasyon! "İnfaz edilsin"

Tunceli'de ise PKK'nın yuvalandığı yerlere yönelik başlatılan hava destekli operasyon devam etti. Didik didik edilen sığınaklarda 3 PKK'lının cesedine ulaşıldı. Şırnak'ta olduğu gibi halktan destek göremeyen PKK'lıların moral bozukluğu telsiz konuşmalarına yansıdı. Grup liderleri çatışmalardan çekildiklerini söyledi

PKK'ya büyük operasyon! "İnfaz edilsin"

Tunceli'de sık sık yol kesen PKK askerin operasyonuyla köşeye sıkıştı.

Dün başlatılan operasyona "Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel"in adı verildi.

Güvenlik güçleri zor hava ve arazi şartlarına rağmen operasyonlarını sürdürüyor. Alacak Köyü ile Zağge Mevkii'nde dört ayrı noktada yoğun çatışmalar yaşandı. Bölgeye profesyonel askerler indirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, arazinin en yüksek kesimlerine teröristlerce yerleştirilen DOÇKA makinalı tüfekler teker teker ele geçirildi.

Yapılan hava operasyonlarıyla PKK'nın mevzileri yerle bir edildi. PKK'nın tuzakladığı 3 ayrı el yapımı patlayıcıyı da imha edildi. Bir sığınakta 3 terörstin cesedi bulundu . Bu üç teröristin bozgunculuk yapmaları nedeniyle grup lideri tarafından infaz edildiği tahmin ediliyor.

Teröritslerin telsiz konuşmaları da deşifre edildi. 20 kişilik bir grubun lideri, PKK'nın sözde Tunceli bölge sorumlusuna çatışmalardan çekildiklerini ve bölgeden ayrılma kararı aldıklarını ilettiği öğrenildi.

Askeri kaynaklar, bu durumun diğer gruplar arasında dağılma yarattığına dikkat çekiyor. Örgütün sözde Tunceli bölge sorumlusunun tüm grup liderlerine bozgun çıkarmaya çalışanların anında infaz edilmesi talimatı verdiği saptadı.

ulusalkanal.com.tr