Tunceli'de terör operasyonu: Etkisiz hale getirilen terörist sayısı yükseldi

Kurban Bayramı'nı kana bulamak isteyen teröristlere güvenlik güçleri geçit vermedi. Tunceli'de üs bölgelerine ve uygulama noktalarına eylem hazırlığında olan 15 kişilik PKK'lı gruba hava harekatı düzenlendi; 8 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede hava destekli operasyonlar devam ediyor.

Tunceli'de terör operasyonu: Etkisiz hale getirilen terörist sayısı yükseldi

Tunceli'de bayramın birinci günü akşamında başlatılan operasyonlarda 8 PKK'lı terörist öldürüldü.

Kurban Bayramı'nda askerlere eylem hazırlığında olan 15 kişilik PKK'lı terörist grubun, Uzuntarla Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda toplantı yapacağı öğrenildi.

Bölge insansız hava araçlarıyla 24 saat anbean takip edildi. Teröristlerin bulundukları yer daha sonra lazerle işaretlendi.

Teröristlerin durumu fark etmemesi için de Tunceli- Erzincan karayolu sivil geçişlere kapatıldı. Yoldan geçmek isteyenlere de, "Yolda kaza oldu, bu yüzden yol trafiğe kapandı" şeklinde açıklama yapıldı. Uygulanan şaşırtma taktiği ile teröristlerin operasyon bilgisine ulaşmaları engellendi.

Ardından operasyonun düğmesine basıldı. Malatya Erhaç Havaalanı'ndan kalkan 2 adet F-16 savaş uçağı, teröristlerin üzerine bomba yağdırdı. İlk belirlemelere göre 5 PKK'lı terörist öldürüldü.

Kaçan diğer teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla bölgeye Jandarma Özel Harekat Timi "Yavuzlar" indirildi. Sabahın ilk ışıklarıyla teröristlerle sıcak temas sağlandı.

Sarp kayalık alanda bir bölgede gizlenen PKK'lı 3 terörist silahlı İHA'yla vuruldu.

Öldürülen 2 teröristtin Tunceli bölgesindeki sözde sorumlular arasında yer aldıkları tespit edildi. Yapılan aramada eylem hazırlığında kullanılacağı değerlendirilen çok sayıda el yapımı patlayıcı, silah ve mühimmat ele geçirildi.

ulusal.com.tr

terör tunceli