FB Barça'ya konuk oluyor

Avrupa Ligi'nde son 3 maçını kazanan Fenerbahçe Ülker, 9'uncu hafta mücadelesinde bugün, lider Barcelona'ya konuk olacak. İspanya'daki mücadele 21:45'te başlayacak.

FB Barça'ya konuk oluyor

Fenerbahçe Ülker, Avrupa Ligi Top 16 turu E grubu 9'uncu maçında namağlup lider Barcelona ile İspanya'da karşılaşacak.

Son beş maçının dördünü kazanan Fenerbahçe Ülker, 4 galibiyetle 4'üncü sırada yer alıyor. Geçtiğimiz haftaki Olimpiakos galibiyetiyle yeniden iddialı bir duruma gelen sarı-lacivertlilerin sezon genelinde en skorer oyuncusu, 15.7 sayı ortalamasıyla oynayan Bojan Bogdanovic.

Avrupa Ligi'nde maç başına ortalama 79 sayı üreten Katalan temsilcisi, 8'de 8 ile grubun zirvesinde yer alıyor. Bu sezon evinde sadece bir kez mağlup olan Barcelona'nın müzesinde iki Avrupa Ligi şampiyonluğu bulunuyor.

2003 ve 2010 yıllarında şampiyonayı kazanan Barça, son 5 sezonda da 4 kez Final Four oynama başarısı gösterdi. Katalanlar'ın en skorer ismi maç başına 12 sayı üreten Ante Tomic. Bu oyuncuyu 11.9 sayı ortalamasıyla Carlos Navarro izliyor.

Fenerbahçe Ülker ve Barcelona bu sezon 3 kez karşı karşıya geldi. Temsilcimiz İstanbul'daki ilk maçı 75-70 kazanırken, diğer iki randevuyu kaybetti.

ulusalkanal.com.tr

İspanya barcelona basketbol Avrupa ligi fb ülker