Kısıtlama ile yurdu sessizlik bürüdü

Koronavirüs salgını nedeniyle yurt genelinde hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağına yurttaşlar büyük ölçüde uydu. Yurtta hafta sonu yasak sebebiyle sokaklara sessizlik hakimdi.

Kısıtlama ile yurdu sessizlik bürüdü

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yurt genelinde sessizlik hakimdi. İşlek caddeler, meydanlar, sokaklar boş kaldı.

Ancak tedbirlere kulak asmayanlar cezadan kaçamadı. İstanbul Pendik'te bir kıraathaneden dışarıya sesler gelmesi üzerine mekan denetlendi. Çamçeşme Mahallesi'ndeki kıraathanede 8 kişinin oyun oynadığı tespit edildi. Yasağı ihlal eden bu kişilere 25 bin 200 lira idari para cezası uygulandı. İş yeri mühürlendi.

Benzer bir olay Adana'da yaşandı. Merkez Seyhan ilçesi Akkapı Mahallesi'ndeki bir kahvehanede çok sayıda kişinin kumar oynadığı ihbarı alındı. Kahvehane baskın düzenlendi. 32 kişinin aydınlatmaları kapatarak mum ışığında kumar oynadığını tespit edildi. 32 kişiye 100 bin 800 lira ceza kesildi.

Kısıtlamalarda yalnız kalan sokak hayvanları da unutulmadı. Mersin merkez ile Erdemli ilçesinde, sokak hayvanlarına kısıtlama nedeniyle aç kalmamaları için mama dağıtıldı.

Van'da ise yasak nedeniyle boş kalan mesire alanında otlayan koyunlar renkli görüntüler oluşturdu.

Erciş ilçesinde besiciler aldıkları özel izinle hayvanlarını balık bendi ile diğer mesire alanlarına götürerek taze otlarla besledi. Hayvanların mesire alanlarında otlaması, drone kamerasına böyle yansıdı.

istanbul adana Mersin van tedbir kısıtlama