Son dakika haberleri... Ahmet Davutoğlu'nun kesin ihracı istendi

Ak Parti içindeki muhalif isimlere yönelik tasfiye süreci resmen başladı. Yeni parti kurma girişimindeki eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve beraberinde 3 isim kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Davutoğlu ve ekibi ise bu karara karşı yarın İstanbul'da bir toplantı yapacak.

Tasfiye sürecine ilişkin mesajı Davutoğlu'nun memleketi Konya'dan vermişti Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan. Üzerinden 24 saat geçmeden Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ekibine karşı ihraç hamlesi geldi.

Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu Erdoğan başkanlığında toplanmıştı. Yeni parti kurma hazırlığında olanlara karşı kritik bir karar alındı. Karara göre eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ile eski milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı disipline sevk edildi.

Partiden kesin ihraç istemiyle sevk işlemi kararı oy birliğiyle alındı. 4 ismin de "Ak Parti tüzüğüne aykırı eylem, söz ve davranış içinde olduğu" belirtildi.

Davutoğlu'nun ihraç edilmesi ise Türk siyasi hayatında bir ilk olacak. Zira daha önce başbakanlık ve parti genel başkanlığını yapan bir isim partisinden ihraç edilmemişti.

İhraç kararlarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kişilerin istifa etmesini beklediklerini ancak gerçekleşmediğini belirtti.

"Bu arkadaşlar yerel seçim sürecinde tek bir destek vermedi. Ancak AK Parti’liyiz diyerek partimize yakışmayan davranışlar sergilediler. Kendilerinin ayrılmasını bekledik, istifa etmediler. Eleştiriye itirazımız olamaz, hep istişare ettik, eleştiriye boynumuz kıldan ince. Ancak iş tehdide döndü. Tehditlere sessiz kalacak değiliz. Varsa dertleri milletin önüne çıksınlar, kapı ardından yarım ağızla konuşuyorlar, milletin önüne gitsinler konuşsunlar."

İhracı istenen isimlerde de açıklamalar peş peşe geldi. Selçuk Özdağ, yol haritasını belirlemek üzere 3 Eylül Çarşamba günü İstanbul'da bir toplantı yapacaklarını açıkladı. Özdağ, toplantı sonrası kamuoyuna bir açıklama yapacaklarını bildirdi.

Bir değerlendirme de Ayhan Sefer Üstün yaptı. Üstün ihraç talebinin haksız bir karar olduğunu iddia etti.

ulusal.com.tr

Ahmet Davutoğlu