Almanya'dan IŞİD'le mücadele paketine onay

Alman askerlerinin Suriye'deki operasyonlara katılmasını öngören tezkere Bakanlar Kurulu'nda onaylandı. Kararın Federal Meclis'te onaylanması halinde Bin 200 Alman askeri, Tornado keşif uçakları, bir fırkateyn ve bir yakıt ikmal uçağı Suriye'ye gönderilecek.

Almanya'dan IŞİD'le mücadele paketine onay

Suriye'ye IŞİD'le mücadele için 6 Tornado keşif uçağı, bir fırkateyn, bir yakıt ikmal uçağı ve bin 200 asker göndermeyi planlayan Almanya'da önemli bir karara imza atıldı.

Bakanlar Kurulu, Alman askerlerinin Suriye'deki operasyonlara katılmasını öngören tezkereyi onaylandı.

Alman askerlerinin, Irak ve Suriye'de ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyona ve Fransa'ya destek verecek. Bakanlar kuurlunda onaylanan kararın Federal Meclis'te görüşülmesi ve onaylanması gerekiyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Suriye misyonunu savundu. Sorunun çözümü için uzun soluklu tedbirlerin " alınması gerektiğine dikkat çekti.

Bu arada Alman basını tarafından yaptırılan bir ankete katılan Alman vatandaşlarının yüzde 45'i Suriye misyonuna destek verdi, yüzde 39'u karşı çıktı. Anket, Alman halkının terör endişesinin arttığını da ortaya koydu. Ankete katılanların yüzde 71'i terör eylemi tehdidinin arttığını belirtirken, yüzde 18'i tehdidin artmadığını dile getirdi.

ulusalkanal.com.tr