Galatasaray, Mancini ile 3 yıllık sözleşme imzaladı

Fatih Terim'le yollarını ayıran Galatasaray, teknik direktör Roberto Mancini ile anlaştı. İtalyan teknik adamla 3 yıllık sözleşme imzalayan sarı kırmızılılar, tecrübeli çalıştırıcıya 3 yıl için toplam 12.5 milyon euro garanti para ödeyecek.

Galatasaray, Mancini ile 3 yıllık sözleşme imzaladı

Fatih Terim'le olaylı bir şekilde yollarını ayıran Galatasaray, teknik direktör Roberto Mancini ile anlaştı.

İtalyan teknik adam, uzun süren pazarlıkların ardından sarı kırmızılı kulüple 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Galatasaray'dan kamuoyu aydınlatma platformuna gönderilen yazıda, Mancini'ye bu sezon için 3.5 milyon euro, sonraki iki yıl için her sezon 4.5 milyon euro ödeneceği açıklandı.

1964 doğumlu teknik adam futbola, İtalya'nın Bologna takımının altyapısında başladı. 15 yıl Sampdoria forması giyen Mancini, mavi beyazlı kulüple bir lig bir de şampiyonlar ligi şampiyonluğu yaşadı.

2000 yılında futbolu bırakan Roberto Mancini 2001'n bu yana teknik direktörlük yapıyor.

Mancini teknik direktörlük kariyerine 2001'de Fierontina'da başladı. Fatih Terim'in yerine göreve getirilen teknik adam, İtalya Kupası finaline yükselmiş bir takım devraldı.

Finalde Parma’yı eleyen Mancini, teknik direktörlük kariyerindeki ilk kupasını Terim'den devraldığı Fiorentina ile kazandı.

Galatasaray'ın çiçeği burnunda teknik direktörü, yeni takımıyla ilk antrenmanına da çıktı.

İtalyan teknik adam, antrenman öncesi futbolculara kısa bir konuşma yaptı.

Öte yandan Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ikinci maçında Juventus ile deplasmanda oynayacağı karşılaşma için İtalya'ya gitti.

İtalyan teknik adam Roberto Mancini de sarı-kırmızılı kafilede yeraldı.

Galatasaray, yarın oynayacağı Juventus maçının son provasını bu akşam karşılaşmanın oynanacağı statta gerçekleştirecek. Antrenman öncesinde Roberto Mancini, basın toplantısı düzenleyecek.

ulusalkanal.com.tr

Galatasaray Mancini