Terörden temizlenen bölgelere dönüş

Terör nedeniyle yıkılan evlerini yeniden inşa ediyorlar. Muş'ta Şenyayla bölgesindeki yurttaşlar, 1990'lı yıllarda PKK'lı teröristlerin baskıları sonucu göç etmek zorunda kalmıştı. Güvenlik güçlerince yapılan operasyonlar sayesinde bölge terörden temizlendi. Vatandaşlar, huzurun ve güvenin tesis edildiği topraklarına dönerek yerleşmeye başladı.

Terörden temizlenen bölgelere dönüş

Terörden arındırılan bölgelerde yaşam yeniden başlıyor. Yurttaşlar, göç etmek zorunda kaldığı topraklarına geri dönüyor. Yıkılan evlerini inşa ediyorlar. Şimdi onlar, doğdukları topraklara dönerek huzurlu bir hayata kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Muş'ta Şenyayla bölgesinde yurttaşlar, 1990'lı yıllarda terör örgütü PKK'nın baskısı sonucu yerlerinden yurtlarından ayrılmak zorunda kalmıştı. Güvenlik güçlerince kararlılıkla yürütülen faaliyetler sayesinde bölge terörden arındırıldı. Huzur ve güven sağlandı.

Bölgede yurttaşlar sadece evlerini inşa etmiyor. Eski günlerdeki gibi tarım ve hayvancılık faaliyetlerini yapmaya da başladılar. Bölgede yatırımlar arttı. Dinlenme tesisi de kuruldu. Hayat eskisi gibi akmaya başladı. Ancak eksiklikler var.

Yetkililer, yatırım programı kapsamında gerekli hizmetlerin ulaştırılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

ulusal.com.tr

muş