Düden Şelalesi turistleri büyülüyor

Turizmin başkenti Antalya’da “cennetten bir köşe” olarak nitelendirilen Düden Şelalesi, yerli ve yabancı turistleri büyülüyor. Eşine az rastlanır manzarası ve yeşilliklerin arasında 40 metre yükseklikten dökülen suyuyla ziyaretçilerinde hayranlık uyandırıyor. Şelale, 8 Ayda 350 binden fazla turisti ağırladı.

Bu şelaleyi gören adeta büyüleniyor.

Turizmin başkenti Antalya’da dünyaca ünlü Düden Şelalesi, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri.

Şelale, “cennetten bir köşe” diye anılmasının hakkını sağladığı huzurla veriyor. Eşsiz manzarası, doğal güzellikleri, yeşilliklerin arasında 40 metre yükseklikten dökülen suyuyla seyre doyulmayan bir keyfi ziyaretçilerine yaşatıyor.

Kaynağını 22 kilometre uzaklıktaki Kırkgöz Mevkiinden alan şelale, Düdenbaşı denilen noktada yer yüzüne çıkıyor. Lara bölgesinde denize dökülüyor. Kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Doğa harikası şelale, Rusya, Ukrayna, İran, Azerbaycan, Çin, Japonya, Kırgızistan başta olmak üzere yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi ANSET Genel Müdürü Gaye Doğanoğlu, her yıl ziyaretçi sayısında artış yaşandığını vurguladı.

Şelale de ziyaretçileri bir de iki papağan karşılıyor. Gezintiye ayrı bir renk katılıyor. Turistler, papağanlarla hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Antalya, yalnızca deniz kum güneşten ibaret değil. Tarihi ve doğal güzellikleriyle de dünyanın en çok tercih edilen yeri olmayı sürdürüyor. İşte bu şelale de dört mevsim görsel bir şölen sunmak için ziyaretçilerini bekliyor.

ulusal.com.tr

antalya şelale düden