Gölbaşı'nda 10 binden fazla hayvana 'şarbon' aşısı

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde şarbon karantinası devam ediyor. Et ve Süt Kurumunca Brezilya’dan kurbanlık olarak getirilen 4 bine yakın büyükbaş hayvan şarbon hastalığı nedeni ile telef olmaya devam ediyor. Yetkililer, bölgedeki 10 binden fazla hayvanı aşıladı.

Ankara, Gölbaşın’da şarbon alarmı sürüyor.

Yetkililer bölgeyi karantina altına almış durumda… Çiftliğe giden patika yola dahi kireç döküldü.

Çevrede besicilikle uğraşan vatandaşlar tedirgin. Çiftliğin çevresindeki mahallelerde 10 binden fazla küçükbaş ve büyükbaş hayvana da "şarbon" aşısı yapıldı. Et ve Süt Kurumu bayramdan önce bölgeye getirilen hayvanların piyasaya sürülmediğini savunuyor. Ancak bu konuda soru işaretleri tam anlamıyla giderilmiş değil.

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada konuyla ilgili inceleme başlatıldığı belirtildi. Bölgede yetkililer gerekli tedbirlerin alındığını, vatandaşların ve bölgedeki çiftçilerin endişe edeceği bir durumun olmadığı kaydetti.

Konuyu yakından Takip eden Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Talat Gözet, durumu Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

Gözet, bölgede vatandaşların korkmaması gerektiğini ve hiçbir veteriner hekimin hastalıklı bir eti piyasaya sunmayacağını belirtti.

HABER: HASRET KAYA

KAMERA: UĞUR MARANGOZ