Komutanların karşısına çıkamadı!

Sahte Balyoz planını inceleyen askeri bilirkişilere "belgeleri gerçek kabul ederek değerlendirin" talimatı veren emekli Askeri Hakim Bülent Münger, hedef alınan komutanlarla yüzleşemedi. Münger komutanların kendisine açtığı davanın 10'uncu duruşmasına da katılmadı. Askeri Yargıtay’da görülen davada komutanlar emekli hakim Müngen'le yüzleşmek istediklerini vurguladı.

Balyoz'da hedef alınan komutanların sahte belgelerle yargılanmasına neden olan emekli savcı Albay Bülent Münger komutanların karşısına çıkamıyor. Emekli askeri hakim Münger, Askeri Yargıtay'da yargılandığı davanın 10'uncu duruşmasına da katılmadı.

Balyoz davasında yargılanan komutanlar duruşmada Münger'in kendileri ile yüzleştirilmesini talep etti. Münger 1’inci Ordu Komutanlığı Askeri Savcısı olarak görev yaparken, sahte Balyoz planını inceleyen askeri bilirkişilere; "belgeleri gerçek kabul ederek değerlendirin" talimatı vermişti. Münger'in talimatı ile hazırlanan raporda yer alan "belgeler gerçekse Balyoz bir darbe planıdır" ifadeleri Balyoz Mahkemesi tarafından cezalara dayanak gösterilmişti.

Yaklaşık 150 komutan Münger hakkında “görevini kötüye kullanma” suçlamasıyla Albay Münger’e dava açtı.

Ulusal Kanal’a konuşan komutanlar, Münger'in mahkemeye getirilmesini istedi.

Emekli Koramiral Can Erenoğlu da mahkemede okunan Münger’in dilekçesindeki ifadelerine tepki gösterdi.

ulusalkanal.com.tr