Erdoğan'ın kişisel bilgilerini ele geçirmek iddiasıyla yargılanan polis kendisini bakın nasıl savundu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde kişisel bilgilerini sorgulayarak ele geçirdiği iddia edilen 10 polisin yargılanmasına devam edildi. Polislerden biri savunmasından "Sırf merakımdan dolayı site içerisine girerek bilgilerine bakmıştım" dedi.

Erdoğan'ın kişisel bilgilerini ele geçirmek iddiasıyla yargılanan polis kendisini bakın nasıl savundu

Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin kişisel bilgilerini ele geçirmekle suçlanan 10 polisin yargılanmasına devam edildi.

Ankara 9. Asliye Ceza Mahkemesinin izinli olması nedeniyle duruşma Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya 6 şüpheli katıldı.

Şüpheli polis Abdullah Karaca, savunmasında "Sırf merakımdan dolayı site içerisine girerek bilgilerine bakmıştım, zaten Recep Tayyip Erdoğan sayfasını açtığım zaman diğer aile kayıtları da otomatik olarak çıkmaktadır. Benim kötü bir niyetim yoktur, suç işleme kastım da bulunmamaktadır." dedi.

Ancak Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın ele geçirilen verilerin kişisel veri mahiyetinde olduğunu ve hukuka aykırı bir şekilde alındığını söyledi.

Hakim İsmail Bulun, yazılan müzekkerelere cevap gelmediğini belirterek, cevapların gelmesi ve diğer eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

ulusalkanal.com.tr