Yüksek Askeri Şura toplantısı öne çekilebilir

Yüksek Askeri Şura toplantısının Kurban Bayramı nedeniyle bu ay sonunda yapılması planlanıyor. Türk ordusundaki terfi ve atamaları karara bağlayacak toplantıda komuta kademesinin aynen korunması bekleniyor.

Yüksek Askeri Şura toplantısı öne çekilebilir

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde general, amiral ve albayların terfi ve atamalarını karara bağlayacak Yüksek Askeri Şura toplantısının Temmuz ayı sonunda yapılması hedefleniyor.

Her yıl Ağustos ayı başında toplanan YAŞ’ın, 31 Temmuz’da başlayacak Kurban Bayramı dolayısıyla öne çekilmesi planlanıyor.

Milliyet'in haberine göre şura toplantısında Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanlarının görev sürelerinin bir yıl daha uzatılması bekleniyor. Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesinin aynen korunacağı ifade ediliyor.

Yaş haddi ve görevdeki bekleme süresini doldurmayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in de görevine devam edeceği değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak toplantıya Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları katılacak.

Zirvede Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da yer alacak.

ulusal.com.tr

Kurban Bayramı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yüksek askeri şura