"Başörtülü rektör de olabilir"

"Üniversitelerde başörtülü bölüm başkanı, dekan ve rektör görülebilecek." Bu sözler, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Profesör Doktor Gökhan Çetinsaya'ya ait. YÖK Başkanı, Bosna'da katıldığı bir konferansta türban sorununu "büyük bir ayıp" olarak değerlendirdi ve türban nedeniyle üniversiteden ayrılan öğretim üyelerine "dönün" çağrısı yaptı.

"Başörtülü rektör de olabilir"

YÖK başkanı, Bosna Hersek'te düzenlenen Uluslararası Balkan Konferansı'na katıldı.

Konferansta açılım paketi ile ilgili konuşan Çetinsaya, türban konusunda açıklamalarda bulundu.

Çetinsaya, türbanı Türkiye'nin büyük bir ayıbı olarak değerlendirdi, başörtüsü meselesinin tartışılmayacak şekilde çözüme kavuşturulmasını memnuniyetle karşıladığını ifade etii.

"Öğrencilerimiz zaten son 4-5 yıllık dönemde, kılık kıyafet hürriyetinden faydalanıyorlardı" diyen Çetinsaya, son açılım paketi ile öğretim üyeleri ve kamuda çalışan memurlar bakımından bir adım atıldığını söyledi.

Gökhan Çetinsaya, "Kamuda başörtüsü yasağının kaldırılmasının ardından üniversitelerde başörtülü bölüm başkanı, dekan ve rektör görülebileceğini" de vurguladı. Ve türban nedeniyle üniversitelerden ayrılmak zorunda kalan öğretim üyelerinin tekrar üniversitelere dönebileceklerini kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

YÖK türban Gökhan yükseköğretim