PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Cerablus'a saldıracağı ileri sürüldü

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Cerablus'a saldıracağı ileri sürüldü. Örgütün silahlı kolu YPG'nin bir yetkilisi de bu planı doğruladı. Ankara'nın gözü PYD'nin atacağı adımlarda, zira PYD'nin Fırat'ın batısına geçmesi Türkiye için kırmızı çizgi ihlali olarak değerlendiriliyor

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Cerablus'a saldıracağı ileri sürüldü

PYD Suriye'nin kuzeyinde Türkiye'nin kırmızı çizgisini aşmaya mı hazırlanıyor? Örgütün Cerablus ve Menbiç'e saldırı planının olduğu ileri sürüldü.

PYD'nin silahlı kolu YPG'nin bir yetkilisi Reuters'a konuştu ve saldırı planını doğruladı. Herhangibir tarih vermeyen YPG'li, Kilis'in karşısında muhalif kontrolündeki Azez'in de planlarına dahil olduğunu belirtti.

CNN Türk'te yer alana habere göre bölge kaynakları da PYD saldırısının bu hafta içinde başlayabileceğini duyurmuştu.

Amerika'nın Suriye'de kara ordum dediği YPG bir süreden beri "Suriye Demokratik Güçleri" adı altında operasyonlar yürütüyor. Örgüt bu ad altında geçen Aralık ayının sonunda Menbic'e doğru hamle yapmış ve Tişrin barajını ele geçirmişti. Bu durum PYD Fırat'ın batısına geçti mi tartışmasını başlatmıştı.

98 km uzunluğundaki Cerblus-Azez hattının Türkiye sınırındaki önemli bir bölümü IŞİD, az bir kısmı da ÖSO'nun kontrolünde. Burası Amerika'nın Kürt koridorunu tamamlamak için PYD tarafından ele geçirilmek istenen bir bölge ve dolasıyla da Ankara için kritik bir öneme sahip. Türkiye bu yüzden YPG'nin Fırat'ın batısına geçişini kırmızı çizgi olarak ilan etmişti.

ulusalkanal.com.tr

saldırı