Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Yerli aşıda Faz-2 aşaması 25 Aralık'ta başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli aşıda Faz-2 aşamasına 25 Aralık'ta başlanacağını açıkladı. Çalışmalar beklendiği gibi giderse yeri aşı uygulamasının Nisan'da başlaması öngörülüyor. Çin'in Sinovac aşı ile ilgili tartışmalara da değinen Koca, "Dünyada etkinliği kanıtlanmış aşıları en erken getirmenin gayreti içindeyiz" dedi.

Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Yerli aşıda Faz-2 aşaması 25 Aralık'ta başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulunda Sağlık Bakanlığı'nın bütçesinin görüşmelerinde konuştu. 130 bine yakın sağlık çalışanımıza virüs bulaştığını açıkladı.

Fahrettin Koca, ''Cephede olan sağlık ordumuzdur. 130 bine yakın çalışanımıza virüs bulaştı. Salgının sebep olduğu can kayıplarımız hepimize temas etti. Bir kişinin bile bu mücadelenin dışında kalmaya hakkı yok. Bu dönemde kimseyi mahcup etmek için burada değilim. Ama biz bu mücadeleyi birlikte başarmak zorundayız'' şeklinde konuştu.

YERLİ AŞININ FAZ-2 ÇALIŞMASI 25 ARALIK'TA BAŞLAYACAK

Yerli aşı hakkında da konuşan Bakan Koca, "Faz-2 Çalışmasına 25 Aralık'ta başlanacaktır. Faz-2 İçin üretime üç gün önce başlandı. Yerli aşı çalışmalarımız bir yana, dünyada etkinliği kanıtlanmış aşıları en erken getirmenin gayreti içindeyiz. Yerli aşımızı da nisan ayında başarıyla yapacağımızı ümit ediyorum" dedi.

Bakan Koca, 2 milyon 300 bin doz grip aşısı alındığının da altını çizerek şu ana kadar 1 milyon 36 bin doz grip aşısı yapıldığını söyledi.

yerli aşı sağlık bakanlığı fahrettin koca