Gönüllülere Çin aşısının 2. dozu uygulandı

Çin'den Türkiye'ye getirilen Kovid-19 aşısının Faz-3 çalışmalarında ikinci aşamaya geçildi. Gönüllü olan yurttaşlar ikinci doz aşıları vuruldu. O gönüllüler arasında Ulusal Kanal Muhabiri Seda Akyüz de yer aldı. Akyüz'ün aşılanması işlemi ilkinde olduğu gibi Ulusal Kanal canlı yayınında yapıldı. Peki bundan sonra süreç nasıl işleyecek?

Gönüllülere Çin aşısının 2. dozu uygulandı

Haber: Seda Akyüz - Kamera: Uğur Pideci

Çin'den Türkiye'ye getirilen Kovid-19 aşısının ikinci dozu gönüllü olan yurttaşlara yapılıyor.

Salgınla mücadelede büyük yol kat eden Çin Halk Cumhuriyeti aşı çalışmalarında da Türkiye ile ortak hareket ediyor. Çin'in geliştirdiği Faz-3 aşamasındaki Sinovac aşısının etkisini ölçmek için çalışmalar sürüyor.

Sağlık çalışanlarının ardından ilk doz aşısını yaptıran gönüllü yurttaşların ikinci doz aşılama evresine geçildi.

Aşı için gönüllü olan isimler arasında Ulusal KanalAnkara Muhabiri Seda Akyüz de yer aldı. 25 Kasım'da ilk doz aşısını vurulan Akyüz'ün 9 Aralık'taki ikinci doz aşısı yine Ulusal Kanal canlı yayınında yapıldı.

İkinci doz aşının da yapılmasının ardından sürecin devamında olacakları Seda Akyüz anlattı:

- Sağlık çalışanlarının verdiği bu formu sabah akşam doldurup herhangi bir yan etki olup olmadığını yazacağız. 28'inci günde de genel muayene olacak. Bir yıllık bir takip süreci işleyecek.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre, Kovid-19 aşısını yaptıran gönüllülerden şu ana kadar 25 kişide antikor oluşumu sağlandı. Bu sayının 40'a ulaşması halinde gönüllüler üzerindeki çalışma tamamlanmış ve sonuçlar elde edilmiş olacak.

ankara türkiye çin Kovid19 ulusal kanal faz3 sinovac seda akyüz