Ofis mobilyasına talep arttı

Ofis mobilyası sektöründe yoğun "sipariş" mesaisi yapılıyor. Pek çok ülke salgınla mücadelede normalleşme sürecine geçti. Hal böyle olunca da ofis mobilyalarına olan talep arttı. Sektör şimdi yurt dışı siparişlerine yetişmeye çalışıyor.

Ofis mobilyasına talep arttı

Yeni tip koronavirüs birçok sektörü etkiledi. Çoğunu durma noktasına getirdi. Salgınla mücadelede normalleşme süreciyle birlikte sektörlerde hareketlilik başladı. Ofis mobilyası sektöründe yoğun "sipariş" mesaisi yapılıyor.

Salgın nedeniyle dünya genelinde ofisler kapandı. Bu durum ofis mobilyaları sektörünün satışlarında düşüşe neden oldu. Onlar boş durmayıp, süreci değerlendirdi. Ürün gamını geliştirdiler. Yeni pazar araştırmaları yaptılar.

Ofis ve İş Mobilyacıları Sanayici İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Hepkafadar, Kovid-19 nedeniyle siparişleri gönderemediklerini söyledi. Normalleşme sürecine girilmesiyle de sektörde ihracatın başladığını belirtti.

Türkiye'den 100'ün üzerinde ülkeye ofis mobilyası ihracatı yapılıyor. En fazla Irak ve Almanya'ya ürün gönderiliyor. Hepkafadar, son yıllarda da Afrika ülkelerine satışta artış yaşandığını belirtti. Hedef pazarın ABD olduğunu söyledi.

ulusal.com.tr