Fransa ve Ermenistan'ın müdahillik talepleri kabul edildi

Fransa ve Ermenistan'ın Perinçek-İsviçre davasına müdahillik talepleri kabul edildi!

Fransa ve Ermenistan'ın müdahillik talepleri kabul edildi

Ermeni soykırımı iddialarını çürüten Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Perinçek davası kararıyla ilgili çok önemli bir gelişme var. Fransa ve Ermenistan'ın Perinçek-İsviçre davasına müdahillik talepleri kabul edildi!

AİHM'nin "Ermeni soykırımı yalandır" demeyi suç sayan yasa dolayısıyla İsviçre'yi haksız bulması sonrası İsviçre davayı AİHM büyük daireye taşımıştı. Fransa ve Ermenistan'ın İsviçre'nin yanında davaya müdahil olabilmek için yaptığı başvurularla ilgili sonuç belli oldu. Fransa ve Ermenistan'ın perinçek-isviçre davasına müdahillik talepleri kabul edildi!

Avrupa'daki İnkar yasalarını geçersiz kılan AİHM'in 17 Aralık 2013 tarihli kararında "Ermeni soykırımı yoktur" demeyi suç sayan İsviçre'deki yasal düzenlemenin ifade özgürlüğüyle bağdaşmadığı vurgulanmıştı. Yine AİHM kararında Ermeni soykırımı iddialarının Yahudi soykırımı gibi olmadığı "tartışmalı olduğu" belirtilmişti.

İsviçre, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in kazandığı davayla ilgili itiraz etmişti. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Üst Kurulu'nun başvuruyu kabul etmesiyle Fransa ve Ermenistan da İsviçre'nin yanında davaya müdahil oldu.

ulusalkanal.com.tr

fransa Doğu Perinçek aihm mahkeme işçi partisi isviçre soykırım yalanı ifade özgürlüğü Ermenistan yahud