15 Temmuz darbe girişimi kısa film oldu

UŞAK Belediyesi, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde yaşananları kısa filme dönüştürdü.

15 Temmuz darbe girişimi kısa film oldu

Uşak'ta, 15 Temmuz şehidi Cumhurbaşkanlığı koruma polisi Mehmet Çetin'in kabri başında başlayan 6 dakika 27 saniyeden oluşan kısa filmde, darbe gecesine ait gerçek görüntülere ve canlandırmalara yer verildi. Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının gönüllü rol aldığı ve tamamı belediyenin imkanlarıyla basın birimi tarafından çekilen filmin yönetmenliğini Yusuf Yurtsever yaptı. Filmde Ak Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da oynadı.

Yönetmen Yusuf Yurtsever, bir aylık bir emeğin ürünü olan kısa filmin çekimleri sırasında vatandaşlardan aldıkları tepkilerin kendilerini gururlandırdığını belirtip, "Bu milletin ne denli yüce gönüllü olduğunu, her fırsatta tekrar görüyoruz. Vatandaşlarımız çekimlerimiz sırasında yeni bir darbe girişimi olduğunu düşünerek, hemen reaksiyon gösterdi. Ortaya çıkan film, işte bu kadim milletin eseridir. Kurşunların karşısında duran Türk Milleti, tanklara meydan okuyan bu halk, sahip olduğu vatanı kimseye peşkeş çektirmeyeceğini bizlere bir kez daha kanıtladı" dedi.

darbe girişimi kısa film Uşak Belediyesi