Kriz itirafı geldi

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, cari açığın ekonominin en önemli problemi olduğunu ve Türkiye’nin kırılganlığını artırdığı tespitini yaptı. Canikli, Türkiye'nin cari açık sorununu çözmeden vaaddettiği 15 bin dolarlık kişi başı gelir gibi hedeflerine ulaşamayacağını söyledi.

Kriz itirafı geldi

"Cari açık Türkiye’nin kırılganlığını artırıyor, bu sorun mutlaka çözülmeli" bu ifade, AKP Giresun Milletvekili adayı, Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'ye ait.

Dünya Gazetesi'ne demeç veren Canikli, siyasi istikrarsızlığın, ekonomide ciddi bozulmaya yol açtığını söyledi. Canikli sıkı maliye politikasından da taviz verildiğini kaydetti.

Canikli, mevcut tablonun terörle daha da arttığını, bunların sonucunda Türkiye’nin ödediği risk priminin de maliyeye ilave yük solarak yansıdığını söyledi.

Canikli tüm bunların içinde Türkiye'nin en acil sorununun cari açık olduğunu ve bu sorun çözülmeden hedeflerine ulaşamayacağını söyledi.

"CİDDİ DARALMA..."

"Seçim sonrası için ilk hedefimizi kişi başına düşen yıllık gelirin önce 15 bine, sonrada 20 bin dolara çıkarılması olarak açıkladık. Ama şu andaki cari açık seviyesi ile bizim bu döngüyü kırmamız mümkün değil. Son 2 ayda özellikle dış ticaret açığı dengesinde çok önemli gelişmeler yaşanıyor. İlk defa ay bazında dış ticaret açığında ciddi daralma oldu. Bu trendin süreceğini tahmin ediyorum."

ulusalkanal.com.tr