Sınava ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı

Liseye girişte mahalli yerleştirme sistemi dışında tercih yapmak isteyen öğrenciler için uygulanacak merkezi sınava ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Buna göre merkezi sınavda sayısal ve sözel olmak üzere iki ayrı soru kitapçığı hazırlanacak. Yıl bitmeden de 45 örnek soru açıklanacak.

Fen ve sosyal bilimler liseleri, proje okulları ve kolejler… İşte bu okullara yerleşmek isteyen öğrencilerin gireceği sınava ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Mahalli yerleştirme sisteminde sözel ve sayısal olmak üzere iki ayrı soru kitapçığı hazırlanması öngörülüyor.

Sistemin adı Mahalli yerleştirme sistemi. Sisteme göre öğrenciler ikamet adreslerine en yakın okullara yönlendirilecek. Ancak bazı liseler ise sınavla öğrenci alacak.

Yeni bilgilere göre, öğrenciler önce sözel ardından da sayısal soruları çözecek. Sınavda verilecek aranın süresi pedagojik inceleme sonucunda belirlenecek.

Eğitim ve öğretim yılının ilk dönemi bitmek üzere. Fakat ne başvuru tarihi ne de sınav tarihi kesinlik kazandı. Önümüzdeki günlerde Bakanlık bürokratlarının katılımıyla yapılması beklenen toplantının ardından durumun netleşmesi bekleniyor.

Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre yeni sistemde ilk sınavın 2 Haziran 2018’de yapılması öngörülüyor.

Merkezi sınava ilişkin bakanlık 45 soru örneği de hazırladı. Örneklerin içinde, sınavda çıkma oranına göre tüm derslerden sorular yer alacak.

ulusal.com.tr