Mahkeme Can Dündar ve Erdem Gül hakkında kararını verdi

MİT Tırları soruşturması kapsamında tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül ile 3 jandarma komutanının tahliye talepleri üst mahkemelerce reddedildi.

Mahkeme Can Dündar ve Erdem Gül hakkında kararını verdi

MİT Tırları soruşturmasında tahliye talepleri reddedildi.

Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri Can Dündar ve Erdem Gül ile 3 komutanın tutukluluk kararlarına hallerine yapılan itirazlar üst mahkemelerce kabul edilmedi. Dündar ve Gül 26 Kasım'da tutuklanmıştı.

İstanbul 7'inci Sulh Ceza Hakimliği, "delillerin henüz toplanmadığını" belirterek "Dündar ve Gül'ün tutuklanmasının yasa ve usule uygun" olduğuna karar verdi. Kararda "Dosyada tutukluluk halinin sonlandırılmasını gerektirecek yeni bir delil bulunmadığı"na yönelik ifade dikkat çekti.

Aynı soruşturma kapsamında tutuklanan 2 general ile 1 emekli albayın tutukluluk talepleri de İstanbul 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafıdan reddedildi.

Ankara Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral İbrahim Aydın ve dönemin Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu ile eski Jandarma Kiriminal Daire Başkanı emekli Albay Burhanettin Cihangiroğlu 30 Kasım'da tutuklanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

mahkeme Can Dündar erdem gül kararını verdi