TGB kırmızı bölgeye nasıl girdi

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi dört genç olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı ve 40 km çapında Kırmızı Bölge ilan edilen Serik'e girdi. Dün öğlen saatlerinde G-20 zirvesinin yapıldığı otele 4 km uzaklıkta gözaltına alınan TGB'liler serbest bırakıldı.

TGB kırmızı bölgeye nasıl girdi

Kırmızı bölgeye giren TGB Genel Başkan Yardımcısı Cem Dikmen, TGB Genel Sekreter Yardımcısı Nuri Kaya, TGB üyeleri Oğuzhan Kapçak ve Orhan Engin Türkiye Gençlik BirliğiAntalya Bürosunda basın açıklaması düzenleyerek kırmızı bölgeye nasıl girdiklerini anlattı.

Basın mensuplarının sorularını, grup adına Genel Başkan Yardımcısı Cem Dikmen cevapladı. TGB'nin sırtını halka yasladığını ve bu nedenle bir haftadır kırmızı bölgede kalabildiklerini belirten Dikmen, ayakkabı fırlatmayı planladıklarını söyledi.

Cem Dikmen'in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Bizim Kırmızı Çizgimiz Vatandır

G-20 zirvesini toplayanlar , esas itibariyle emperyalist ülkeler milyon dolarlık silahlara yaslanarak Serik'i kırmızı bölge ilan etme gafletinde bulundular ve oraya kimseyi almayacaklarını ifade ettiler. Ancak biz de dedik ki; bizim kırmızı bölgemiz vatandır. Siz bizim vatanımıza geldiğiniz anda bizim kırmızı bölgemizi ihlal etmiş olursunuz. Bizler bunun cevabını veririz.

Gücümüzü Halkımızdan Alıyoruz

Onlar demir yığınlarına yaslanıyorlar. Bizler sırtımızı halkımıza yaslıyoruz. On yıldır yürüttüğü etkili ve doğru eylem çizgisiyle TGB halkımızın gönlünde taht kurmuştur. O tahtın açamayacağı kapı, yıkamayacağı barikat, giremeyeceği kırmızı bölge yoktur. Kadriye'de yaşayan ve TGByi destekleyen vatandaşlarımızın yanına gidip Obama'yı protesto etmek için orada kalmak istediğimizi söyledik. Onlar bize kapılarını ardına kadar açıp bizleri bir hafta misafir ettiler. Kırmızı bölgenin ihlal edilmesi, esasında orda yaşayan halkımızın bize kol kanat germesi sayesinde oldu. Gücünü halktan almayan hiçbir kuvvet kazanamaz, kazanamayacak.

Ayakkabı Atacaktık

Belek bir şehir hapishanesi durumunda. İnsanlar dışarı çıkmakta zorlanıyor. Çok sayıda dükkan, işyeri bir haftadır kapalı.

Zirvenin yapıldığı otele girseydik ayakkabı fırlatacaktık.

ulusalkanal.com.tr

antalya türkiye gençlik birliği G20