AK Partili Metin Külünk: "Rand'ın biçtiği kaftan Türkiye'ye uymaz"

ABD'nin “Türkiye'nin Milliyetçi Rotası” başlıklı "Rand Corporation" raporunu AK Partili Metin Külünk Aydınlık'a değerlendi. ABD siyasetlerinin oluşturulmasında etkili olan raporun "Türkiye'nin bağımsızlıkçı duruşunu" reddettiğini söyleyen Külünk, "Rand'ın biçtiği kaftan Türkiye'ye uymaz" dedi. Rapordaki ordu fitnesinin hedefinin "operasyonlarda zaaf" oluşturmak olduğunu belirtti. Babacan ve Davutoğlu'nun ABD'nin raporu ile paralel söylemlerini de değerlendiren Metin Külünk, Milli birliği bozma girişimlerinin de boşa çıkacağını söyledi.

AK Partili Metin Külünk: "Rand'ın biçtiği kaftan Türkiye'ye uymaz"

AK Parti'den ABD'nin Rand raporu ile ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. AK Partili Metin Külünk "Rand'ın biçtiği kaftan Türkiye'ye uymaz" dedi.

“Türkiye'nin Milliyetçi Rotası” başlığı ile yayımlanan ve ABD'nin yol haritasını yansıtan "Rand Corporation" raporunu Metin Külünk , Aydınlık gazetesine değerlendirdi. Külünk raporun Türkiye'nin bağımsızlıkçı duruşuna karşı hazırlandığını söyledi:

- "RAND ve ABD derin devleti bugün Sayın Erdoğan’ın liderliğinde milletin başardığı bağımsızlıkçı duruşu olan Türkiye’yi tamamen reddediyor. Ve bu yönde Türkiye’de muhalefet ve algı ajanları eliyle ciddi yatırım yapıyor."

- "Ödevlerinde ne varsa onu yapıyorlar."

- "Neden Türkiye’nin 21.Yüzyıl Devlet politikasını, kurmay aklını görmüyorlar? Göremezler çünkü ellerine verilen ödevde bu konular yok. RAND’ın bu odaklar için biçtiği kaftan Türkiye’nin üzerine uymaz. Türkiye 2. Dünya Savaşı sonrası dayatılan ABD hegemonyasının bir parçası olmayacak. Sadece ABD değil, hiçbir hegemonyanın bir parçası olmayacak."

- "Muhalefetin, Sayın Bahçeli ve Sayın Perinçek üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımızı ve Ak Parti’yi yıpratma arzuları, 15 Temmuz sonrası Türkiye’de oluşan milli birlik iklimini bozmaya yetmez. Ak Parti tabanı da bu süreci doğru okuyacaktır. Biz dönüp muhalefete ve yeni parti liderlerine bakalım, onlar kimlerle birlikte, biri PKK’nın biri FETÖ’nün, biri küresel sermayenin, biri de RAND’ın gözdesi olmuş bir cephe. Soruyorum, bu cephe mi akıl verecek bize."

Rand Corporation Raporu